Ciğer Yahni Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024 Çarşamba

Ciğer Yahni Tarifi ve Malzemeleri

Ciğer yahni, meraklılarına çok sevilen bir yemektir. Meraklılarının yanı sıra birçok insan tarafından da sevilir. Genellikle doğu kültürlerin de yapılan bu yemek gerçekten çok lezzetlidir. Ciğer tam bir demir deposu olarak adlandırılır, demir eksikliği olanlar için vücuda doğal destektir. Bunun yanı sıra ciğerde A ve B12 vitaminleri bolca bulunmaktadır ve bunlarda insan için gerçekten çok yararlı ve faydalı vitaminlerdir. Bu vitamin ve mineraller sayesinde yani ciğer tüketmek ileri yaşlarda unutkanlığı en aza indirmekte çok büyük faydası bulunmaktadır. Ayrıca ciğer doğum sonrası loğusalık dönemlerindeki kadınlar için kan seviyesini ayarlamakta çok iyidir. Hatta bazı doktorlar ilaçların yanı sıra böyle doğal besinler önermektedir. Ciğer, antioksidan özelliği sayesinde zararlı maddelerin vücuttan atılmasını sağlar. Şimdi çok sevilen ve aşırı faydalı olan ciğer yahninin hazırlanışına geçelim.


Ciğer Yahni Malzemeleri

  • Bir adet kuzu ciğeri
  • Bir adet büyük boy soğan
  • 3 yemek kaşığı un
  • 3 diş sarımsak
  • Bir adet büyük boy havuç (Ya da iki tane küçük boy)
  • 2 adet defne yaprağı
  • Bir yemek kaşığı domates salçası (Ya da 2 veya 3 adet orta boy domates)
  • Yarım demet maydanoz
  • Tuz
  • Karabiber

Ciğer Yahni Nasıl Yapılır?


Öncelikle almış olduğumuz kuzu ciğeri üzerinde varsa yağ ve benzeri bezelerden temizliyoruz. Ciğerimizi güzelce temizledikten sonra çok büyük olmamak kaydıyla kuş başı şeklinde küp-küp doğruyoruz. Ciğerimizi büyükçe bir kabın içine koyuyoruz ardından un, karabiber ve tuzumuzu ciğerin üzerine ilave ediyoruz ve bu karışı mı güzelce harmanlamaya başlıyoruz karışımın iyice her tarafına dağıldıktan sonra karıştırmayı bırakıyoruz. Ardından bu karışımımızı bir kenara dinlenmeye alıyoruz. İsteğe göre bu karışıma acı veya tatlı pul biberde koyulabilir. Soğanımızı alıyoruz ve ince ince doğruyoruz, ardından havucumuzu alıyoruz ve onları da soğanlar gibi ince bir şekilde doğruyoruz. Sonra domates salçamızı az bir suyla küçük bir kapta sulandırıyoruz ve bir kenara koyuyoruz. Üç diş sarımsağı sağanda güzel bir şekilde iyice dövüyoruz.

Ciğerleri kızartmak için derin bir tencere alıyoruz ve bu tencereye bir miktar yağ ekliyoruz. Eklediğimiz yağın iyice kızmasını bekliyoruz ve ardından ciğerlerimizi kızgın yağın üstüne atarak kızartmaya başlıyoruz ve tavanın kapağını kapatmayı unutmayınız. Ardından önceden hazırladığımız ince ince kesilmiş olan soğan ve havucumuzu, sahanda dövmüş olduğumuz sarımsaklarımızı ve domates salçamızı kızarmakta olan ciğerimize defne yapraklarıyla beraber ekliyoruz. Ciğer iyice kızarana kadar devam ediyoruz.

Ciğerimiz piştikten sonra maydanozlarımızı çok küçük olmamak şartıyla doğruyoruz ve servisten önce ciğerimizin üstüne serpiştiriyoruz. İsteğe bağlı olarak ciğer yahniyi tabağa koyduktan sonra çiğ soğan ve domatesle süsleyebilirsiniz.

Afiyet Olsun.

Ciğer Yahni Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Ciğer Nasıl Pişirilir?

Ciğer Nasıl Pişirilir?

Editörün Seçtiği

Ciğer Nasıl Kavrulur?

Ciğer Nasıl Kavrulur?

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Ciğer Nasıl Kızartılır Tarifi ve Malzemeleri

Ciğer Nasıl Kızartılır Tarifi ve Malzemeleri

Ciğer Şiş Tarifi ve Malzemeleri

Ciğer Şiş Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Tavuk Ciğeri Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Tavuk Ciğeri Tarifi ve Malzemeleri

Ciğer Kıyma Kavurma Tarifi ve Malzemeleri

Ciğer Kıyma Kavurma Tarifi ve Malzemeleri

Edirne Ciğeri Özellikleri ve Faydaları Nelerdir?

Edirne Ciğeri Özellikleri ve Faydaları Nelerdir?

Güncel

Güveçte Ciğer Tarifi ve Malzemeleri

Güveçte Ciğer Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Kaz Ciğeri Özellikleri ve Faydaları Nelerdir?

Kaz Ciğeri Özellikleri ve Faydaları Nelerdir?

Güncel

Ciğer Sarma Tarifi ve Malzemeleri

Ciğer Sarma Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Ciğer Kavurma Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Ciğer Kavurma Tarifi ve Malzemeleri

Dana Ciğer Kavurma Tarifi ve Malzemeleri

Dana Ciğer Kavurma Tarifi ve Malzemeleri

Arnavut Ciğeri Nasıl Yapılır?

Arnavut Ciğeri Nasıl Yapılır?

Ciğer Saç Kavurma Tarifi ve Malzemeleri

Ciğer Saç Kavurma Tarifi ve Malzemeleri

Kuzu Ciğer Kavurma Tarifi ve Malzemeleri

Kuzu Ciğer Kavurma Tarifi ve Malzemeleri

Ciğer Köftesi Tarifi ve Malzemeleri

Ciğer Köftesi Tarifi ve Malzemeleri

Patatesli Ciğer Tarifi ve Malzemeleri

Patatesli Ciğer Tarifi ve Malzemeleri

Patatesli ciğer, Patates patlıcangiller familyasından olan bir bitki olup neredeyse her yemeğin içerisinde her daim lezzet katabilen bir sebzedir. Sadece sebze olarak kendi ba[...]

Tavuk Ciğeri Kızartması Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Ciğeri Kızartması Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk ciğeri kızartması, oldukça kolay hazırlanan, lezzetli ve besleyici bir tariftir. Dana, kuzu ciğerine göre daha hafif bir lezzeti vardır. Tavuk ciğerini baharatlarla,[...]

Ciğer Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Ciğer Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Ciğer çorbası, özellikle Rumeli mutfağında sıkça görülen çorbalardan biridir. Eskiden Bulgaristan'dan göç eden kişilerce sakatatlardan yapılırdı. Günümüzde ise [...]

Arnavut Ciğeri Tarifi ve Malzemeleri

Arnavut Ciğeri Tarifi ve Malzemeleri

Arnavut ciğeri, mutfağımızda ayrı bir yeri olan yemek türlerinden biridir. Ciğer çeşitli şekillerde pişirilen oldukça lezzetli bir besindir. Arnavut ciğeri olarak hem [...]

Tavuk Ciğeri Kaç Kalori?

Tavuk Ciğeri Kaç Kalori?

Tavuk ciğeri kaç kalori, Pişmemiş bir tavuk ciğerinde ortalama olarak 147 kalori yani yüz gram kalori vardır. Tavuk karaciğeri içerisinde A vitamini demir, folik asit çin[...]

Instagram

  • galeri1
  • galeri2
  • galeri3
  • galeri4
  • galeri5
  • galeri6