Ciğer Şiş Nasıl Yapılır? Tarifi ve Malzemeleri
19 Haziran 2024

Ciğer Şiş Nasıl Yapılır? Tarifi ve Malzemeleri

Ciğer şiş, ister mangalda ister ızgara tavasında yapabileceğiniz lezzetli tarifler arasında yer almaktadır. Ciğer seçimi dana ciğeri veya kuzu ciğerinden yana kullanabilirsiniz. Bu tarifte dana ciğeri kullanılacaktır ve kuyruk yağı da eklenerek lezzeti artırılacaktır. Ciğer, çoğu insan tarafından tercih edilmese de oldukça faydalı ve protein bakımından zengindir. Bu yüzden ciğeri belli zamanlarda hem kendiniz tüketmeli hem de sevdiklerinize tattırmanızı tavsiye ediyorum.

Ciğer Şiş İçin Gerekli Malzemeler
  • Yarım kilo dana ciğeri (sinirleri ayıklanmış ve zarı soyulmuş)
  • 100 gram kuyruk yağı
  • 2 diş sarımsak
  • 1 adet kuru soğan
  • 5-6 adet çeri domates
  • 2 adet kırmızı soğan
  • Yarım demet maydanoz
  • Yarım limon suyu
  • 1,5 çay kaşığı tuz
Ciğer Şiş Nasıl Yapılır?

Sinirleri temizlenmiş ve zarı soyulmuş olan dana ciğerini kuşbaşı şeklinde doğrayın. Daha sonra kuyruk yağını ciğerlerden daha küçük olacak şekilde doğrayın. Uygun bir kase içine bir adet kuru soğanı rendeleyin ve iki diş sarımsağı da rendeleyin ve iyice karıştırın. Kuşbaşı doğranmış ciğerleri soğan ve sarımsak karışımı içine koyun ve iyice karıştırın. Ciğerleri iki saat boyunca buzdolabında dinlendirin.

Şişe Dizme ve Pişirme

Dinlenmiş olan ciğerleri buzdolabından çıkarın ve şişe iki tane ciğer bir tane kuyruk yağı olacak şekilde dizin. Tüm şişleri bu şekilde hazırladıktan sonra ya mangal ya da elektrikli ızgarayı yakın. Şişler hızlı pişeceği için başından ayrılmayın. Şişleri kontrollü bir şekilde her tarafını pişirin.

Servis Hazırlığı

Kırmızı soğanları piyaz şeklinde doğrayın ve ince ince doğranmış maydanozları ilave edin. Üstüne biraz tuz ve limon suyunu da ilave ederek iyice karıştırın. Bu kırmızı soğan salatasını pişen ciğer şiş ile ikram edeceksiniz. Mangal veya elektrikli ızgara ısınınca ciğer şişleri sıralı olarak dizin. Pişen ciğer şişleri servis tabağına alarak yanında ortadan ikiye bölünmüş çeri domates ve hazırlamış olduğunuz soğan piyazı ile servis ediniz.

Ekstra Bilgiler

Ciğer şiş tarifini daha da lezzetli hale getirmek için bazı ekstra malzemeler ve püf noktaları ekleyebilirsiniz:
  • Ciğerleri marine ederken biraz kimyon ve karabiber ekleyebilirsiniz.
  • Kuyruk yağı yerine tereyağı kullanarak farklı bir aroma elde edebilirsiniz.
  • Ciğerlerin daha yumuşak olması için marine süresini uzatabilirsiniz.
Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun!

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Ciğer Nasıl Pişirilir?

Ciğer Nasıl Pişirilir?

Haber Bülteni

Güncel

Tavuk Ciğeri Kaç Kalori?

Tavuk Ciğeri Kaç Kalori?

Güncel

Tavuk Ciğer Sote Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Ciğer Sote Tarifi ve Malzemeleri

Ciğer Köftesi Tarifi ve Malzemeleri

Ciğer Köftesi Tarifi ve Malzemeleri

Ciğer Kaç Kalori?

Ciğer Kaç Kalori?

Ciğer Terbiyesi Nasıl Yapılır?

Ciğer Terbiyesi Nasıl Yapılır?

Ciğer Izgara Tarifi ve Malzemeleri

Ciğer Izgara Tarifi ve Malzemeleri

Ciğer Şiş Tarifi ve Malzemeleri

Ciğer Şiş Tarifi ve Malzemeleri

Ciğer Şiş Nasıl Yapılır? Tarifi ve Malzemeleri

Ciğer Şiş Nasıl Yapılır? Tarifi ve Malzemeleri

Arnavut Ciğeri Kaç Kalori?

Arnavut Ciğeri Kaç Kalori?

Antep Usulü Ciğer Kavurma Tarifi ve Malzemeleri

Antep Usulü Ciğer Kavurma Tarifi ve Malzemeleri

Kaz Ciğeri Özellikleri ve Faydaları Nelerdir?

Kaz Ciğeri Özellikleri ve Faydaları Nelerdir?

Dana Ciğeri Tarifi ve Malzemeleri

Dana Ciğeri Tarifi ve Malzemeleri

Sebzeli Ciğer Tarifi ve Malzemeleri

Sebzeli Ciğer Tarifi ve Malzemeleri