Menü Forumlar Popüler İçerikler Arama
Arnavut Ciğeri

Arnavut Ciğeri

Arnavut ciğeri, mutfağımızda ayrı bir yeri olan yemek türlerinden biridir. Ciğer çeşitli şekillerde pişirilen oldukça lezzetli bir besindir. Arnavut ciğeri olarak hem meze gibi hem de ana yemek gibi tüketilebilir. Ülkemizde farklı illerde değişik tarzda hazırlanan ciğeri bir de bu şekilde pişirmenizi tavsiye ederiz. Bu tarifi dışarıda mutlaka tattığınızı tahmin ediyoruz. Bir de evinizde kendiniz yaparak denemelisiniz. Özellikle yanında ikram edeceğiniz çeri domates, kırmızı soğan, kızarmış küp patates, ince kıyılan maydanozla birlikte harika bir tarif hazırlayacaksınız. Arnavut ciğeri yapmak için, önce dana ciğeri almanız gerekir. En lezzetlisi bu şekilde hazırlanabilir. Sinirleri ayıklanmış ciğerle tarifi yapmanızı öneriyoruz. Bir de ciğeri bol yağda kızartmanızı tavsiye ediyoruz. Biliyorsunuz ciğer çok çabuk pişer. Eğer uzun süre pişirirseniz istediğiniz lezzeti elde edemezsiniz. Tavında pişirilmiş ciğer daha lezzetli olur. Dilerseniz ciğeri tarifimizdeki gibi birlikte pişirelim Hepinize kolay gelsin.

Arnavut ciğeri için gerekli malzemeler

  • 2 su bardağı un
  • 5 adet orta boy kuru soğan
  • Yeteri kadar tuz, toz kırmızı biber
  • Yarım kg dana ciğeri
  • 2 su bardağı sıvı yağ
  • 1 demet maydanoz
  • 1 adet limon suyu

Arnavut ciğeri nasıl yapılır?


Önce arnavut ciğerinin yanında servis edeceğimiz piyazı hazırlamamız gerekir. Kuru soğanları piyazlık doğrayarak, maydanozu da ince kıyalım. Soğanları biraz tuzla ovuşturalım. Daha sonra tel süzgeçten geçirerek suyla yıkayabilirsiniz. Ancak tuzunu fazla atmayarak, soğanları bu şekilde kullanmanız daha yararlı olacaktır. Vitaminlerini kaybetmemiş olursunuz. Daha sonra soğanları, kıyılmış maydanoz ve limon suyuyla karıştırıp, tabağın içine alabilirsiniz.

Şimdi sıra ciğeri hazırlamaya geldi. Önce dana ciğerini 10 dakika kadar buzlu suyun içinde bekletin. Böylece zarını daha kolay soyacaksınız. Ciğerin sinirleri mutlaka ayıklanmış olsun. Bunu kasabınız yapmadıysa, siz mutlaka yapın. Çünkü arnavut ciğeri bu şekilde hazırlanıyor. Yoksa yerken sinirler ağzınıza gelebilir. Daha sonra ciğerin zarını ayıklayın. Bunları kuşbaşı şeklinde doğrayın. Bunları delikli süzgece koyarak bekletin. Bu arada ciğer kanını iyice akıtacaktır. Ciğeri bu aşamada sakın yıkamayın. Lezzetini kaybedebilir.

Sıra un ve tuzu karıştırmaya geldi. İçine toz kırmızı biberde koyarak geniş bir kâsede hepsini karıştırın. İçine ciğerleri atın ve iyice unlayın. Fazla unlarını silkeleyip, ciğerleri süzgecin içine alın yeniden. Bu arada tavanın içinde bol sıvı yağı kızdırın. Yağ iyice kızınca ciğerleri partiler halinde kızartın. Fakat pişme zamanına dikkat edin. Ne uzun kızarmalı ne de az kızarmalı. Kızaran ciğerleri servis tabağına alabilirsiniz. Yanında hazırladığınız soğanlı piyazı da ikram ederek, arnavut ciğerini sevdiklerinizin beğenisine sunabilirsiniz. Hem sıcak olarak hem de soğuk olarak servisinizi yapabilirsiniz.

Afiyet olsun.
Son Güncelleme : 20.01.2024 15:56:43
Arnavut Ciğeri ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.
Facebook Twitter Pinterest whatsapp
Arnavut Ciğeri Yorumları
şifre

1 Yorum Yapılmış "Arnavut Ciğeri"
Arnavut ciğeri nasıl yapılır, nasıl hazırlanır gerekli olan malzemeler nelerdir, kısaca açıklamalı olarak anlatır mısınız?
Şükran . 09.09.2018 20:09:06
CEVAP YAZ
Ciğer Saç Kavurma
Ciğer Saç Kavurma
Ciğer Saç Kavurma, özellikle yetişkinlerin daha çok severek tükettiği en faydalı besin ögelerinden bir tanesi de ciğerdir. Ciğer diğer et türlerinden daha fazla protein içeren ve her yaştan herkesin haftada en az bir defa tüketmesi gereken sağlıklı b...
Tavuk Ciğer Kavurma
Tavuk Ciğer Kavurma
Tavuk ciğer kavurma yemeği herkes tarafından tercih edilmeyen bir yemek türüdür. Genellikle yanında garnitür eşliğinde sevilerek yenen bir yemektir. Yapımı çok kolay olmayan ve işlem gerektiren bir yemek çeşididir. Tavuk ciğer kavurma yemeği içerisin...
Ciğer Nasıl Pişirilir
Ciğer Nasıl Pişirilir
Ciğer nasıl pişirilir, Ciğer herkes tarafından sevilmese de ülkemiz mutfağında yer alan ve çeşitli yörelerde çeşitli şekillerde pişirilen bir yiyecektir. Sağlıklı bir et türü olarak özellikle vücuttaki demir miktarına büyük katkısı vardır. Ciğer yapm...
Patatesli Ciğer
Patatesli Ciğer
Patatesli ciğer, Patates patlıcangiller familyasından olan bir bitki olup neredeyse her yemeğin içerisinde her daim lezzet katabilen bir sebzedir. Sadece sebze olarak kendi başına da birçok yemeği bulunan patates haşlanarak tüketildiğinde bile yenebi...
Ciğer Pişirme
Ciğer Pişirme
Ciğer pişirme: Ciğer, bilindiği gibi demir eksikliğine ve kansızlığa iyi gelen en önemli hayvansal gıdalardan biridir. Ciğerin çeşit çeşit pişirme yöntemleri vardır. Bunlardan en çok tercih edileni ciğer kavurmasıdır. Ciğer kavurması gayet lezzetli v...
Güveçte Ciğer Tarifi
Güveçte Ciğer Tarifi
Güveçte Ciğer Tarifi, eşi benzeri olmayan lezzetlerden biri de güveçle yapılan ciğer yemeğidir. Güvecin doğal topraktan elde edilişi içerisinde pişirilen ciğerin tadını enfes hale getirmektedir. Büyükbaş ve küçükbaş hayvanlardan elde edilen taze ciğe...
Ciğer Terbiyesi
Ciğer Terbiyesi
Ciğer Terbiyesi; Doğu Anadolu ve Güney Doğu Anadolu yemek kültürleri arasında ilk sırayı almaktadır. Şöyle ki ciğer denildi mi akla ilk gelen Diyarbakır ciğeri gelmektedir. Diyarbakır, Şanlıurfa'da bulunanlar veya yolu düşenler çok iyi bilirler ki sa...
Antep Usulü Ciğer Kavurma
Antep Usulü Ciğer Kavurma
Antep Usulü Ciğer Kavurma, Ciğeri genel olarak herkes kızartma ya da Arnavut ciğeri olarak tercih etmektedir. Aslına bakarsanız bu iki lezzet geleneksel olarak alışılmış bir tattır. Özellikle ciğeri değişik bir şekilde yapmak isterseniz sizin için ço...
Ciğer Meze
Ciğer Meze
Ciğer meze, herkesin severek tükettiği bir ara sıcaktır. Sağlıklı bir sakatat olan ciğer birçok şekilde hazırlanır. Bunlardan biri de ciğer meze tarifidir. Genelde lokantalarda yediğimiz ciğer meze tarifini sizde evinizde kolaylıkla yapabilirsiniz. Y...
Ciğer Kıyma Kavurma
Ciğer Kıyma Kavurma
Ciğer kıyma kavurma, Özellikle dana ciğerinden daha lezzetli olan bu yemek Antep yöresine ait bir yemektir. Lezzeti ile tanınan ve diğer memleketlerde de benimsenerek ve severek tüketilen ciğer kıyma kavurma yapımı pratik olan bir yemektir. Besin değ...
Tavuk Ciğeri
Tavuk Ciğeri
Tavuk Ciğeri; içerisinde bulunan liflerden ve yüksek kas miktarından dolayı tavuğun en yararlı organlarından bir tanesidir. Bilhassa tavuk ciğeri vücuda aldığımız proteini fazlası ile vücudumuza kazandırmaktadır. Diğer büyükbaş hayvanların veya küçük...
Dana Ciğer Kavurma
Dana Ciğer Kavurma
Dana ciğer kavurma, mutfağımızda önemli bir yeri olan yemeklerden biridir. Hem besleyici özelliğiyle hem de lezzetiyle sofraların baş köşesinde yer alır. Özellikle ciğer pişirirken birkaç püf noktasına dikkat edilirse, çok lezzetli piştiğini görebili...

 

Ciğer Saç Kavurma
Tavuk Ciğer Kavurma
Ciğer Nasıl Pişirilir
Patatesli Ciğer
Ciğer Pişirme
Güveçte Ciğer Tarifi
Ciğer Terbiyesi
Antep Usulü Ciğer Kavurma
Ciğer Meze
Ciğer Kıyma Kavurma
Tavuk Ciğeri
Dana Ciğer Kavurma
Ciğer Besin Değeri
Ciğer Çorbası
Ciğer Kavurma
Fırında Tavuk Ciğeri Tarifi
Ciğer Protein
Ciğer Şiş
Edirne Ciğeri
Fırında Ciğer
Ciğer Kızartması
Yaprak Ciğer
Kuzu Ciğer Kavurma
Tavuk Ciğer Sote
Ciğer Kebabı
Ciğer Dolması
Ciğer Tava
Kaz Ciğeri
Ciğer Kaç Kalori?
Arnavut Ciğeri
Popüler İçerik
Ciğer Besin Değeri
Ciğer Besin Değeri
Ciğer Besin Değeri, Kuzu, sığır, tavuk ve kaz gibi hayvanların karaciğeri, insanlarca besin besin olarak kullanılmaktadır. Fırınlanarak, kavrularak, ı...
Ciğer Çorbası
Ciğer Çorbası
Ciğer çorbası, özellikle  Rumeli mutfağında sıkça görülen çorbalardan biridir.Eskiden Bulgaristan'dan göç eden kişilerce sakatatlardan yapılırdı. Günü...
Ciğer Kavurma
Ciğer Kavurma
Ciğer kavurma, Ciğer kavurma ülkemizin özellikle bazı kesimlerinin vazgeçilmez lezzetlerinden birisidir. Ciğer kavurma çok kişi tarafından beğenilen b...
Fırında Tavuk Ciğeri Tarifi
Fırında Tavuk Ciğeri Tarifi
Fırında tavuk ciğeri, diğer büyükbaş ve küçükbaş hayvanların ciğerlerinden daha ekonomik ve daha az yağlıdır. Tavuk ciğerini pişirirken tavaya çok az ...
Ciğer Protein
Ciğer Protein
Ciğer protein anlamında en besleyici gıdalardan biridir. Kümes ve memeli hayvanların ciğer yiyecek olarak tüketildiğinde hem lezzetli bir öğün hem de ...
Ciğer Şiş
Ciğer Şiş
Ciğer şiş, ister mangalda, isterseniz ızgara tavasında yapabileceğiniz güzel bir tariftir. Hatta evlerde kullanılan elektrikli ızgaralarda bile pişire...
Popüler İçerik Son Forum Konuları Yardım Sayfaları  
Ciğer Saç Kavurma
Tavuk Ciğer Kavurma
Ciğer Nasıl Pişirilir
Patatesli Ciğer
Ciğer Pişirme
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Mart - 2024