Tavuk Ciğeri Besin Değeri
Tavuk ciğeri besin değeri, Tavuk ciğerinde yüksek oranda lif ve kas bulunmasından dolayı önemli bir besin maddesidir. Birçok besin açısından zengin yapısıyla mükemmel bir yiyecektir. Cilt sağlığını korumak, kansızlığı gidermek, tiroit fonksiyonu bozukluğunun bazı türlerinin önlenmesi tavuk ciğerinin en önemli faydaları arasında yer alır. Ayrıca göz sağlığı için elzem vitamin olan A vitaminin en önemli kaynakları arasında yer alır.
Bunun yanında kataraktla mücadele etmeye ve makula dejenerasyonunun etkisini azaltmaya yardımcı olur. A vitamini aynı zamanda sindirim, bağışıklık sistemi ve sağlıklı bir cilt için de önemli bir rolü vardır. Özellikle çocukların gelişimi için tüketmeleri gerekir. Kolesterol içeriği oldukça yüksek olan tavuk ciğeri, aşırıya kaçmadan yendiğinde sağlıklı bir beslenme programına dahil edilebilir. Özellikle kalp hastası olan kişilerin tavuk ciğeri tüketmemeleri gerekir.
Tavuk ciğeri besin değeri (1 porsiyon)- Protein g: 4,16
- Karbonhidrat g: 1,21
- Yağ g: 0,85
- Sodyum mg: 16,4
- Kolesterol mg: 107,4
- Kalsiyum mg: 3,4
- Potasyum mg: 48,4
- A vitamini mg: 3034,6
- C vitamini mg: 4,4
- Demir mg: 1,84
Gıda Standartları Kurumu tavuk ciğerinin yüksek oranda A vitamini içerdiğinden bebeğe zararlı olabileceğinden dolayı hamile kadınların karaciğer yememelerini tavsiye etmektedir.
19.01.2024 21:00:34
Tavuk Ciğeri Besin Değeri ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz. Sayfayı Düzenle
|