Soğanlı Ciğer Kavurması

Soğanlı Ciğer Kavurma, Memeli hayvanların, balıkların ve kümes hayvanlarının etleri insanlar için oldukça yararlıdır. Dana, kuzu, tavuk, sığır ciğeri besin kaynağı olarak kullanılır. Ciğer, kasap ve süper marketlerde satışa sunulmaktadır. Fırınlanarak, kavrularak, haşlanarak, ızgara yaparak ve tavada kızartılarak pişirilmekte olan ciğer çeşitli baharatlar, sebzeler ve soğanla harmanlanarak tatlandırılabilir.

Soğanlı Ciğer Kavurma Malzemeleri

  • 1 kilo ciğer
  • 2 yemek çorba kaşığı sıvı yağ
  • 2 adet büyük baş kuru soğan
  • 1 çay kaşığı sirke
  • 1 yemek kaşığı margarin
  • 4 tutam maydanoz
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kekik

Soğanlı Ciğer Kavurma Nasıl Yapılır?


İlk olarak elimizde bulunmakta olan ciğerlerimizi iyice sudan geçirelim ve süzelim. Ardından yıkayıp süzmüş olduğumuz ciğerleri kuşbaşı şeklinde doğrayalım. Ciğerleri doğramadan önce yapmamız gereken ufak ama önemli detaylar vardır bu detaylar ciğerin zarı ve üzerinde yer alan sinirlerdir. Bunları ciğerin üzerinden ayıklamamız gerekir. Aksi halde bu bölümler yemek içerisinde sert ve ağza gelen bir parçacık olarak kalır ve yemeğimizin lezzetini yok edici bir detay olur. Kuşbaşı olarak keseceğimiz ciğerlerimizi ne çok büyük ne çok küçük bir şekilde doğrayalım.

Daha sonra elimizde bulunan sıvı yağı ve margarini tavaya ekleyerek kısık ateşte eritip karıştıralım.
Kuşbaşı olarak doğramış olduğumuz ciğerleri tavaya ekleyelim.

Ciğerleri tavaya koyduktan sonra tuzumuzu ve sirkemizi katalım. Daha sonra tavanın kapağını kapatıp ciğerlerimizi kısık ateşte kendi suyunu bırakana ve daha sonra çekene kadar kendiliğinden kavrulmaya bırakalım. Bu süreçte tavanın ağzını açmamamız gerekir. Çünkü tavanın kapağını açma durumu ciğerin kuru olmasına ve lezzetini kaybetmesine neden olacaktır. Bu işlemlerden sonra soğanlarımızı yarım halkalar şeklinde doğrayalım. Halka şeklinde doğradığımız soğanları ciğerlerimizin olduğu tavaya ekleyelim. Soğanları tavaya eklerken ciğerlerin üstte kalmasına dikkat edelim soğanlar ciğerlerin alt kısmına gelmelidir. Daha sonra tavamıza bir miktar sıcak su ekleyip tavamızın kapağını kapatıyoruz. Su tamamen çekene kadar kavurma işlemimi devam etmelidir. Ciğerlerimi suyunu çektikten sonra tabaklara konularak sıcak servis etmemi gerekir. Eğer ciğerin yanında farklı tatlar arıyorsanız ve mezeler de eklemek isterseniz, haydari, salata, domates mezesi gibi seçenekleri değerlendirebilirsiniz.
19.01.2024 11:46:51
Soğanlı Ciğer Kavurması ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Soğanlı Ciğer Kavurması Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

1 Yorum Yapılmış "Soğanlı Ciğer Kavurması"
Bugün öğlen yemeğinde lokantada ciğer kavurması yedik. Tadı çok güzeldi. Ben de evde yapmaya karar verdim. Kasaptan bir kilo ciğer aldım ancak kavurmasını daha önce hiç yapmamıştım. Sitenizde soğanlı ciğer kavurmasını gördüm. Yaptığım kavurma çok kuru olmuştu. Soğanlı ciğer kavurmasının biraz yumuşak olması için ne yapmalıyım? Hanımlar yardımınızı bekliyorum.
Tuba . 29.10.2018 15:10:21

Ciğer Saç Kavurma

Ciğer Saç Kavurma, özellikle yetişkinlerin daha çok severek tükettiği en faydalı besin ögelerinden bir tanesi de ciğerdir. Ciğer diğer et türlerinden daha fa...
Devamını Oku

Tavuk Ciğer Kavurma

Tavuk ciğer kavurma yemeği herkes tarafından tercih edilmeyen bir yemek türüdür. Genellikle yanında garnitür eşliğinde sevilerek yenen bir yemektir. Yapımı ç...
Devamını Oku

Ciğer Nasıl Pişirilir

Ciğer nasıl pişirilir, Ciğer herkes tarafından sevilmese de ülkemiz mutfağında yer alan ve çeşitli yörelerde çeşitli şekillerde pişirilen bir yiyecektir. Sağ...
Devamını Oku

Patatesli Ciğer

Patatesli ciğer, Patates patlıcangiller familyasından olan bir bitki olup neredeyse her yemeğin içerisinde her daim lezzet katabilen bir sebzedir. Sadece seb...
Devamını Oku

Ciğer Pişirme

Ciğer pişirme: Ciğer, bilindiği gibi demir eksikliğine ve kansızlığa iyi gelen en önemli hayvansal gıdalardan biridir. Ciğerin çeşit çeşit pişirme yöntemleri...
Devamını Oku

Güveçte Ciğer Tarifi

Güveçte Ciğer Tarifi, eşi benzeri olmayan lezzetlerden biri de güveçle yapılan ciğer yemeğidir. Güvecin doğal topraktan elde edilişi içerisinde pişirilen ciğ...
Devamını Oku

Ciğer Terbiyesi

Ciğer Terbiyesi; Doğu Anadolu ve Güney Doğu Anadolu yemek kültürleri arasında ilk sırayı almaktadır. Şöyle ki ciğer denildi mi akla ilk gelen Diyarbakır ciğe...
Devamını Oku

Antep Usulü Ciğer Kavurma

Antep Usulü Ciğer Kavurma, Ciğeri genel olarak herkes kızartma ya da Arnavut ciğeri olarak tercih etmektedir. Aslına bakarsanız bu iki lezzet geleneksel...
Devamını Oku

Ciğer Meze

Ciğer meze, herkesin severek tükettiği bir ara sıcaktır. Sağlıklı bir sakatat olan ciğer birçok şekilde hazırlanır. Bunlardan biri de ciğer meze tarifidir. G...
Devamını Oku

Ciğer Kıyma Kavurma

Ciğer kıyma kavurma, Özellikle dana ciğerinden daha lezzetli olan bu yemek Antep yöresine ait bir yemektir. Lezzeti ile tanınan ve diğer memleketlerde de ben...
Devamını Oku

Tavuk Ciğeri

Tavuk Ciğeri; içerisinde bulunan liflerden ve yüksek kas miktarından dolayı tavuğun en yararlı organlarından bir tanesidir. Bilhassa tavuk ciğeri vücuda aldı...
Devamını Oku

Dana Ciğer Kavurma

Dana ciğer kavurma, mutfağımızda önemli bir yeri olan yemeklerden biridir. Hem besleyici özelliğiyle hem de lezzetiyle sofraların baş köşesinde yer alır. Öze...
Devamını Oku

Ciğer Besin Değeri

Ciğer Besin Değeri, Kuzu, sığır, tavuk ve kaz gibi hayvanların karaciğeri, insanlarca besin besin olarak kullanılmaktadır. Fırınlanarak, kavrularak, ızg...
Devamını Oku

Ciğer Çorbası

Ciğer çorbası, özellikle Rumeli mutfağında sıkça görülen çorbalardan biridir. Eskiden Bulgaristan'dan göç eden kişilerce sakatatlardan yapılırdı. Günümü...
Devamını Oku

Ciğer Kavurma

Ciğer kavurma, Ciğer kavurma ülkemizin özellikle bazı kesimlerinin vazgeçilmez lezzetlerinden birisidir. Ciğer kavurma çok kişi tarafından beğenilen bir...
Devamını Oku

Fırında Tavuk Ciğeri Tarifi

Fırında tavuk ciğeri, diğer büyükbaş ve küçükbaş hayvanların ciğerlerinden daha ekonomik ve daha az yağlıdır. Tavuk ciğerini pişirirken tavaya çok az ya...
Devamını Oku

Ciğer Protein

Ciğer protein anlamında en besleyici gıdalardan biridir. Kümes ve memeli hayvanların ciğer yiyecek olarak tüketildiğinde hem lezzetli bir öğün hem de besleyi...
Devamını Oku

Ciğer Şiş

Ciğer şiş, ister mangalda, isterseniz ızgara tavasında yapabileceğiniz güzel bir tariftir. Hatta evlerde kullanılan elektrikli ızgaralarda bile pişirebilirsi...
Devamını Oku

Edirne Ciğeri

Edirne ciğeri, Bazı yemekler, yörelerle özdeşleşmiştir. İşte bunlardan biri de Edirne mutfağının en sevilen ve en bilinen lezzetlerinden ...
Devamını Oku

Fırında Ciğer

Fırında ciğer, çok güzel ve süper bir lezzettir. Ana yemek olarak ve görüntü olarak çok güzel bir yemek çeşididir. Fırında yapılması kızartmaya göre daha haf...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Ciğer Saç Kavurma
Tavuk Ciğer Kavurma
Ciğer Nasıl Pişirilir
Patatesli Ciğer
Ciğer Pişirme
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024