Mantarlı Ciğer Sote, Mantar hangi yemeğin içine girerse o yemeğin hem lezzetini hem de besin değerlerini artırmaktadır. Ciğeri kendi başına yapıldığı zaman tüketmeyen birçok kişi vardır. Fakat ciğer mantar ile hazırlandığında bam başka bir lezzete sahip oluyor. Ciğer sevmeyenlere bir de bu tarifi hazırlayarak tattırmanızı öneririz. Kolay gelsin.
- 250 gram kare şeklinde doğranmış kuzu veya dana ciğeri
- 250 gram mantar
- 2 adet orta irilikte kuru soğan
- 1 adet kırmızı biber
- 1 adet dolmalık yeşil biber
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- 1 adet kesme şeker
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
- 1 çay kaşığı kimyon
- Yeteri kadar tuz
Mantarlı Ciğer Sote Nasıl Yapılır?
İlk olarak doğranmış ciğeri bol su ile yıkayıp suyunu atması için bir süzgecin üzerine çıkartıyoruz. Diğer taraftan mantarları saplarından ayırıp bol su ile yıkadıktan sonra ikiye doğrayarak hazır hale getiriyoruz.
Geniş bir tavanın içine zeytinyağını atıp bir miktar kızartıyoruz. Daha sonra soğanı yemeklik doğrayıp tavaya atıyoruz. Üzerine 1 adet kesme şekeri atıp.
Soğanlar pembeleşinceye kadar kavuruyoruz. Biberleri yemeklik doğrayıp kavrulan soğanların üzerine ilave ediyoruz ve biberler yumuşayıncaya kadar kavurmaya devam ediyoruz. Daha sonra üzerine suyunu iyice atan mantarları ilave edip, birkaç dakika harlı ateşte sürekli karıştırarak pişiriyoruz.
Kavrulan harcın içine en son ciğerleri ilave edip orta ateşte pişirmeye devam ediyoruz. En son baharatları ile tuzunu ekleyip karıştırdıktan sonra ciğer suyunu salıp tekrar çekinceye kadar pişiriyoruz.
Afiyet olsun.