Taze ciğerler zar ve damarlarından arındırılarak kuş başı şeklinde küçük küçük doğranır. Ardından yıkama işlemi yapılır ve bir kenarda süzülmesi için beklemeye alınır.
Sonrasında soğanlar kabuklarından soyulduktan sonra ince ince kıyılır. Tava içerisinde hafif pembeleşene kadar tereyağı eklenerek kavrulur. Soğan yumuşamaya başladığı ince şekilde doğranan yeşil ve kırmızı biberler eklenir. Kavurma işlemi tam olarak yapılmaz sebzelerin vitaminlerini koruması açısından yarım kavurma işlemi daha sağlıklı olacaktır. Hazırlanan ciğerler hafif kavrulmuş olan soğan ve biberlerin içine eklenerek bir tur da birlikte kavrulur. İçerisine tuz, karabiber, kırmızı toz biber eklenir. Yarım pişirilen ciğerler uygun bir güveç içerisine alınır. Üzerine birkaç parça tereyağı eklenerek odun ateşine verilir. Sürekli kontrol edilerek pişme aşamasına gelip gelmediği belirlenir. Mis gibi kokunun hissedilmesiyle güveçte ciğer sıcak olarak servise sunulur.
Afiyet olsun.