Güveçte Ciğer Tarifi

Güveçte Ciğer Tarifi, eşi benzeri olmayan lezzetlerden biri de güveçle yapılan ciğer yemeğidir. Güvecin doğal topraktan elde edilişi içerisinde pişirilen ciğerin tadını enfes hale getirmektedir. Büyükbaş ve küçükbaş hayvanlardan elde edilen taze ciğerlerle güveçte yapılan yemekler adeta lezzet durağıdır. Bu lezzete bir de odun ateşi eklenince damaklarda eşsiz bir tat bırakır.
Verimli otlak alanlarında beslenen semiz danaların ciğerlerinden yapılan güveç hem sağlık yönünden hem de ağızda dağılan taze bir ciğer türü olarak ideal bir seçenektir.

Güveçte ciğer yapmaya başlamadan önce pişirilecek güveçten tutun da içerisindeki yağ türüne kadar özenle seçmek muhteşem bir ciğer yemeği yapmanız için güzel bir sebep olacaktır. Ev ocakları dışında açık alanda toprak güveçte yapılan ciğer yemeklerinin de tadından doyum olmayacağını bilmeniz de her an bir seçenek olması yönünden yararınızadır.

Güveçte ciğer tarifi için gerekli malzemeler

  • 750 gram dana ciğer
  • 3 adet orta boy kuru soğan
  • 6 adet yeşil sivri biber
  • 2 adet etli kırmızı biber
  • 100 gram tuzsuz tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı tut
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 tatlı kaşığından daha az miktarda karabiber

Güveçte ciğer nasıl yapılır?


Taze ciğerler zar ve damarlarından arındırılarak kuş başı şeklinde küçük küçük doğranır. Ardından yıkama işlemi yapılır ve bir kenarda süzülmesi için beklemeye alınır.
Sonrasında soğanlar kabuklarından soyulduktan sonra ince ince kıyılır. Tava içerisinde hafif pembeleşene kadar tereyağı eklenerek kavrulur. Soğan yumuşamaya başladığı ince şekilde doğranan yeşil ve kırmızı biberler eklenir. Kavurma işlemi tam olarak yapılmaz sebzelerin vitaminlerini koruması açısından yarım kavurma işlemi daha sağlıklı olacaktır. Hazırlanan ciğerler hafif kavrulmuş olan soğan ve biberlerin içine eklenerek bir tur da birlikte kavrulur. İçerisine tuz, karabiber, kırmızı toz biber eklenir. Yarım pişirilen ciğerler uygun bir güveç içerisine alınır. Üzerine birkaç parça tereyağı eklenerek odun ateşine verilir. Sürekli kontrol edilerek pişme aşamasına gelip gelmediği belirlenir. Mis gibi kokunun hissedilmesiyle güveçte ciğer sıcak olarak servise sunulur.

Afiyet olsun.
21.01.2024 08:34:28
Güveçte Ciğer Tarifi ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Güveçte Ciğer Tarifi Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

1 Yorum Yapılmış "Güveçte Ciğer Tarifi"
Bu akşam eve giderken kasaba uğrayıp ciğer almayı düşünüyorum. Fakat bu sefer bir değişiklik yapıp güveçte pişirmeye karar verdim. Güveçte ciğer yapmak için almam gereken malzemeler nelerdir? Güveçte ciğerinin yapılışı ve hazırlanışı nasıldır? Bu konuda yardımlarınızı bekliyorum.
Alihan . 29.09.2018 22:36:03

Ciğer Saç Kavurma

Ciğer Saç Kavurma, özellikle yetişkinlerin daha çok severek tükettiği en faydalı besin ögelerinden bir tanesi de ciğerdir. Ciğer diğer et türlerinden daha fa...
Devamını Oku

Tavuk Ciğer Kavurma

Tavuk ciğer kavurma yemeği herkes tarafından tercih edilmeyen bir yemek türüdür. Genellikle yanında garnitür eşliğinde sevilerek yenen bir yemektir. Yapımı ç...
Devamını Oku

Ciğer Nasıl Pişirilir

Ciğer nasıl pişirilir, Ciğer herkes tarafından sevilmese de ülkemiz mutfağında yer alan ve çeşitli yörelerde çeşitli şekillerde pişirilen bir yiyecektir. Sağ...
Devamını Oku

Patatesli Ciğer

Patatesli ciğer, Patates patlıcangiller familyasından olan bir bitki olup neredeyse her yemeğin içerisinde her daim lezzet katabilen bir sebzedir. Sadece seb...
Devamını Oku

Ciğer Pişirme

Ciğer pişirme: Ciğer, bilindiği gibi demir eksikliğine ve kansızlığa iyi gelen en önemli hayvansal gıdalardan biridir. Ciğerin çeşit çeşit pişirme yöntemleri...
Devamını Oku

Ciğer Terbiyesi

Ciğer Terbiyesi; Doğu Anadolu ve Güney Doğu Anadolu yemek kültürleri arasında ilk sırayı almaktadır. Şöyle ki ciğer denildi mi akla ilk gelen Diyarbakır ciğe...
Devamını Oku

Antep Usulü Ciğer Kavurma

Antep Usulü Ciğer Kavurma, Ciğeri genel olarak herkes kızartma ya da Arnavut ciğeri olarak tercih etmektedir. Aslına bakarsanız bu iki lezzet geleneksel...
Devamını Oku

Ciğer Meze

Ciğer meze, herkesin severek tükettiği bir ara sıcaktır. Sağlıklı bir sakatat olan ciğer birçok şekilde hazırlanır. Bunlardan biri de ciğer meze tarifidir. G...
Devamını Oku

Ciğer Kıyma Kavurma

Ciğer kıyma kavurma, Özellikle dana ciğerinden daha lezzetli olan bu yemek Antep yöresine ait bir yemektir. Lezzeti ile tanınan ve diğer memleketlerde de ben...
Devamını Oku

Tavuk Ciğeri

Tavuk Ciğeri; içerisinde bulunan liflerden ve yüksek kas miktarından dolayı tavuğun en yararlı organlarından bir tanesidir. Bilhassa tavuk ciğeri vücuda aldı...
Devamını Oku

Dana Ciğer Kavurma

Dana ciğer kavurma, mutfağımızda önemli bir yeri olan yemeklerden biridir. Hem besleyici özelliğiyle hem de lezzetiyle sofraların baş köşesinde yer alır. Öze...
Devamını Oku

Ciğer Besin Değeri

Ciğer Besin Değeri, Kuzu, sığır, tavuk ve kaz gibi hayvanların karaciğeri, insanlarca besin besin olarak kullanılmaktadır. Fırınlanarak, kavrularak, ızg...
Devamını Oku

Ciğer Çorbası

Ciğer çorbası, özellikle Rumeli mutfağında sıkça görülen çorbalardan biridir. Eskiden Bulgaristan'dan göç eden kişilerce sakatatlardan yapılırdı. Günümü...
Devamını Oku

Ciğer Kavurma

Ciğer kavurma, Ciğer kavurma ülkemizin özellikle bazı kesimlerinin vazgeçilmez lezzetlerinden birisidir. Ciğer kavurma çok kişi tarafından beğenilen bir...
Devamını Oku

Fırında Tavuk Ciğeri Tarifi

Fırında tavuk ciğeri, diğer büyükbaş ve küçükbaş hayvanların ciğerlerinden daha ekonomik ve daha az yağlıdır. Tavuk ciğerini pişirirken tavaya çok az ya...
Devamını Oku

Ciğer Protein

Ciğer protein anlamında en besleyici gıdalardan biridir. Kümes ve memeli hayvanların ciğer yiyecek olarak tüketildiğinde hem lezzetli bir öğün hem de besleyi...
Devamını Oku

Ciğer Şiş

Ciğer şiş, ister mangalda, isterseniz ızgara tavasında yapabileceğiniz güzel bir tariftir. Hatta evlerde kullanılan elektrikli ızgaralarda bile pişirebilirsi...
Devamını Oku

Edirne Ciğeri

Edirne ciğeri, Bazı yemekler, yörelerle özdeşleşmiştir. İşte bunlardan biri de Edirne mutfağının en sevilen ve en bilinen lezzetlerinden ...
Devamını Oku

Fırında Ciğer

Fırında ciğer, çok güzel ve süper bir lezzettir. Ana yemek olarak ve görüntü olarak çok güzel bir yemek çeşididir. Fırında yapılması kızartmaya göre daha haf...
Devamını Oku

Ciğer Kızartması

Ciğer Kızartması, En güzel meze tarifleri arasında sayılabilecek ve tadına doyulmaz bir et yemeğidir. Ciğer seçimi size kalmış kuzu ya da dana ciğeri tercih ...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Ciğer Saç Kavurma
Tavuk Ciğer Kavurma
Ciğer Nasıl Pişirilir
Patatesli Ciğer
Ciğer Pişirme
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024