Elimizde bulunan 1 kilo tavuk ciğerini ilk önce güzel bir şekilde yıkayıp ve daha sonra iyice süzelim. Yıkayıp süzmüş olduğumuz tavuk ciğerlerini geniş bir tencereye alıp haşlayalım. Suyunu değiştirerek haşlama yapmalıyız. İlk suyu ocağa koyduktan 10 dakika sonra dökmeliyiz. Tavuk ciğerlerinin suyuna tuzu ikinci suya atalım. Tavuk ciğerleri haşlandıktan sonra tekrar süzelim. Tavuk ciğerlerini süzdükten hemen sonra fırına sürmemiz için fırın kabına almalıyız. Ciğerleri fırın kabına aldıktan sonra sosu için hazırlıklara başlamalıyız. Tavuk ciğerlerinin sosu için 1 çorba kaşığı salçayı, karabiberi, kırmızı biberi ve kimyonu bir kâseye koyduktan sonra içine alabildiği kadar sıcak su ve çok az miktarda sıvı yağ ekleyerek karıştıralım.
Fırın kabına almış olduğumu tavuk ciğerlerine bu sosumuzu yavaş yavaş yedirerek üzerinde gezdirelim. Daha sonra tavuk ciğerimizi fırına verelim. Fırında yaklaşık olarak 15 dakika pişirelim. Tavuk ciğerimi piştikten sonra tabaklara koyularak servis ediniz. Dilerseniz tavuk ciğerinizi sebzeli de yapabilirsiniz.
Afiyet olsun.