Ciğer Yahni

Ciğer yahni, meraklılarına çok sevilen bir yemektir. Meraklılarının yanı sıra birçok insan tarafından da sevilir. Genellikle doğu kültürlerin de yapılan bu yemek gerçekten çok lezzetlidir. Ciğer tam bir demir deposu olarak adlandırılır, demir eksikliği olanlar için vücuda doğal destektir. Bunun yanı sıra ciğerde A ve B12 vitaminleri bolca bulunmaktadır ve bunlarda insan için gerçekten çok yararlı ve faydalı vitaminlerdir.
Bu vitamin ve mineraller sayesinde yani ciğer tüketmek ileri yaşlarda unutkanlığı en aza indirmekte çok büyük faydası bulunmaktadır. Ayrıca ciğer doğum sonrası loğusalık dönemlerindeki kadınlar için kan seviyesini ayarlamakta çok iyidir. Hatta bazı doktorlar ilaçların yanı sıra böyle doğal besinler önermektedir. Ciğer, antioksidan özelliği sayesinde zararlı maddelerin vücuttan atılmasını sağlar. Şimdi çok sevilen ve aşırı faydalı olan ciğer yahninin hazırlanışına geçelim.

Ciğer Yahni Malzemeleri

  • Bir adet kuzu ciğeri
  • Bir adet büyük boy soğan
  • 3 yemek kaşığı un
  • 3 diş sarımsak
  • Bir adet büyük boy havuç (Ya da iki tane küçük boy)
  • 2 adet defne yaprağı
  • Bir yemek kaşığı domates salçası (Ya da 2 veya 3 adet orta boy domates)
  • Yarım demet maydanoz
  • Tuz
  • Karabiber

Ciğer Yahni Nasıl Yapılır?


Öncelikle almış olduğumuz kuzu ciğeri üzerinde varsa yağ ve benzeri bezelerden temizliyoruz. Ciğerimizi güzelce temizledikten sonra çok büyük olmamak kaydıyla kuş başı şeklinde küp-küp doğruyoruz.
Ciğerimizi büyükçe bir kabın içine koyuyoruz ardından un, karabiber ve tuzumuzu ciğerin üzerine ilave ediyoruz ve bu karışı mı güzelce harmanlamaya başlıyoruz karışımın iyice her tarafına dağıldıktan sonra karıştırmayı bırakıyoruz. Ardından bu karışımımızı bir kenara dinlenmeye alıyoruz. İsteğe göre bu karışıma acı veya tatlı pul biberde koyulabilir. Soğanımızı alıyoruz ve ince ince doğruyoruz, ardından havucumuzu alıyoruz ve onları da soğanlar gibi ince bir şekilde doğruyoruz. Sonra domates salçamızı az bir suyla küçük bir kapta sulandırıyoruz ve bir kenara koyuyoruz. Üç diş sarımsağı sağanda güzel bir şekilde iyice dövüyoruz.

Ciğerleri kızartmak için derin bir tencere alıyoruz ve bu tencereye bir miktar yağ ekliyoruz. Eklediğimiz yağın iyice kızmasını bekliyoruz ve ardından ciğerlerimizi kızgın yağın üstüne atarak kızartmaya başlıyoruz ve tavanın kapağını kapatmayı unutmayınız. Ardından önceden hazırladığımız ince ince kesilmiş olan soğan ve havucumuzu, sahanda dövmüş olduğumuz sarımsaklarımızı ve domates salçamızı kızarmakta olan ciğerimize defne yapraklarıyla beraber ekliyoruz. Ciğer iyice kızarana kadar devam ediyoruz.

Ciğerimiz piştikten sonra maydanozlarımızı çok küçük olmamak şartıyla doğruyoruz ve servisten önce ciğerimizin üstüne serpiştiriyoruz. İsteğe bağlı olarak ciğer yahniyi tabağa koyduktan sonra çiğ soğan ve domatesle süsleyebilirsiniz.

Afiyet Olsun.
20.01.2024 02:30:35
Ciğer Yahni ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Ciğer Yahni Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "Ciğer Yahni"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin

Ciğer Saç Kavurma

Ciğer Saç Kavurma, özellikle yetişkinlerin daha çok severek tükettiği en faydalı besin ögelerinden bir tanesi de ciğerdir. Ciğer diğer et türlerinden daha fa...
Devamını Oku

Tavuk Ciğer Kavurma

Tavuk ciğer kavurma yemeği herkes tarafından tercih edilmeyen bir yemek türüdür. Genellikle yanında garnitür eşliğinde sevilerek yenen bir yemektir. Yapımı ç...
Devamını Oku

Ciğer Nasıl Pişirilir

Ciğer nasıl pişirilir, Ciğer herkes tarafından sevilmese de ülkemiz mutfağında yer alan ve çeşitli yörelerde çeşitli şekillerde pişirilen bir yiyecektir. Sağ...
Devamını Oku

Patatesli Ciğer

Patatesli ciğer, Patates patlıcangiller familyasından olan bir bitki olup neredeyse her yemeğin içerisinde her daim lezzet katabilen bir sebzedir. Sadece seb...
Devamını Oku

Ciğer Pişirme

Ciğer pişirme: Ciğer, bilindiği gibi demir eksikliğine ve kansızlığa iyi gelen en önemli hayvansal gıdalardan biridir. Ciğerin çeşit çeşit pişirme yöntemleri...
Devamını Oku

Güveçte Ciğer Tarifi

Güveçte Ciğer Tarifi, eşi benzeri olmayan lezzetlerden biri de güveçle yapılan ciğer yemeğidir. Güvecin doğal topraktan elde edilişi içerisinde pişirilen ciğ...
Devamını Oku

Ciğer Terbiyesi

Ciğer Terbiyesi; Doğu Anadolu ve Güney Doğu Anadolu yemek kültürleri arasında ilk sırayı almaktadır. Şöyle ki ciğer denildi mi akla ilk gelen Diyarbakır ciğe...
Devamını Oku

Antep Usulü Ciğer Kavurma

Antep Usulü Ciğer Kavurma, Ciğeri genel olarak herkes kızartma ya da Arnavut ciğeri olarak tercih etmektedir. Aslına bakarsanız bu iki lezzet geleneksel...
Devamını Oku

Ciğer Meze

Ciğer meze, herkesin severek tükettiği bir ara sıcaktır. Sağlıklı bir sakatat olan ciğer birçok şekilde hazırlanır. Bunlardan biri de ciğer meze tarifidir. G...
Devamını Oku

Ciğer Kıyma Kavurma

Ciğer kıyma kavurma, Özellikle dana ciğerinden daha lezzetli olan bu yemek Antep yöresine ait bir yemektir. Lezzeti ile tanınan ve diğer memleketlerde de ben...
Devamını Oku

Tavuk Ciğeri

Tavuk Ciğeri; içerisinde bulunan liflerden ve yüksek kas miktarından dolayı tavuğun en yararlı organlarından bir tanesidir. Bilhassa tavuk ciğeri vücuda aldı...
Devamını Oku

Dana Ciğer Kavurma

Dana ciğer kavurma, mutfağımızda önemli bir yeri olan yemeklerden biridir. Hem besleyici özelliğiyle hem de lezzetiyle sofraların baş köşesinde yer alır. Öze...
Devamını Oku

Ciğer Besin Değeri

Ciğer Besin Değeri, Kuzu, sığır, tavuk ve kaz gibi hayvanların karaciğeri, insanlarca besin besin olarak kullanılmaktadır. Fırınlanarak, kavrularak, ızg...
Devamını Oku

Ciğer Çorbası

Ciğer çorbası, özellikle Rumeli mutfağında sıkça görülen çorbalardan biridir. Eskiden Bulgaristan'dan göç eden kişilerce sakatatlardan yapılırdı. Günümü...
Devamını Oku

Ciğer Kavurma

Ciğer kavurma, Ciğer kavurma ülkemizin özellikle bazı kesimlerinin vazgeçilmez lezzetlerinden birisidir. Ciğer kavurma çok kişi tarafından beğenilen bir...
Devamını Oku

Fırında Tavuk Ciğeri Tarifi

Fırında tavuk ciğeri, diğer büyükbaş ve küçükbaş hayvanların ciğerlerinden daha ekonomik ve daha az yağlıdır. Tavuk ciğerini pişirirken tavaya çok az ya...
Devamını Oku

Ciğer Protein

Ciğer protein anlamında en besleyici gıdalardan biridir. Kümes ve memeli hayvanların ciğer yiyecek olarak tüketildiğinde hem lezzetli bir öğün hem de besleyi...
Devamını Oku

Ciğer Şiş

Ciğer şiş, ister mangalda, isterseniz ızgara tavasında yapabileceğiniz güzel bir tariftir. Hatta evlerde kullanılan elektrikli ızgaralarda bile pişirebilirsi...
Devamını Oku

Edirne Ciğeri

Edirne ciğeri, Bazı yemekler, yörelerle özdeşleşmiştir. İşte bunlardan biri de Edirne mutfağının en sevilen ve en bilinen lezzetlerinden ...
Devamını Oku

Fırında Ciğer

Fırında ciğer, çok güzel ve süper bir lezzettir. Ana yemek olarak ve görüntü olarak çok güzel bir yemek çeşididir. Fırında yapılması kızartmaya göre daha haf...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Ciğer Saç Kavurma
Tavuk Ciğer Kavurma
Ciğer Nasıl Pişirilir
Patatesli Ciğer
Ciğer Pişirme
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Şubat - 2024