Ciğer sarma yapımı, ilk olarak kuzu gömleği bir tepsiye alınır ve üzerine kaynar su ilave edilir ve çözülmesi beklenir. Bu esnada bir adet kuru soğan soyulur ve küçük küçük yemeklik doğranır. Derin bir tavaya doğranan soğanlar alınır ve üzerine yarım çay bardağı sıvı yağ ilave edilir bir fincanda dolmalık fıstıklar eklenir ve ocağa alınır ve altı açılıp pembe bir renk alıncaya kadar kavrulur. Ardından birtakım kuzu ciğeri küçük kuş başı halinde doğranır ve o da tavaya ilave edilir sürekli karıştırılarak kavrulur.
Ardından bir buçuk su bardağı pirinç iyice yıkanır ve nişastasından arındırılır. Pirinçler süzülür ve o da tavaya ilave edilir. Pirinç kavrulurken ara sıra çevirin. Bu sırada yeşil soğan ve dere otunu da yıkayın ve ince ince doğrayın tavaya ilave edin ardından tuzunu ve karabiberini bir çay kaşığı kuru nane ilave edin. İç pilav pişirir gibi kaynar suyunu ilave edin ve pişmesi için kapağını kapatın ve kısık ateş de pişirin. Pişme işlemi tamamlanınca on dakika kadar dinlendirin ve bu esnada çözülmüş olan kuzu gömleklerini on beş santim şeklinde bıçakla kesin. Kare olmasına özen gösterin ki içerisini doldururken sıkıntı yaşamayın. Tek tek bu kareleri doldurun ve sarın fırın tepsisine dizin üzerlerine bir yumurta sarısını sürün ve yüz seksen derece fırında kızarıncaya kadar pişirin. Ardından servis edebilirsiniz.