- 500 gram koyun ciğeri
- İki orta boy kuru soğan
- Yarım demet maydanoz
- Kimyon
- Karabiber
- Tuz
Ciğer Kavurması Nasıl Yapılır?
Soğanları yemeklik şekilde doğrayalım.
Bir miktar sıvı yağ da soğanlar pembeleşinceye kadar kavuralım. Bir taraftan başka bir tencerede ciğerler suyunu bırakıp çekinceye kadar ocakta bırakalım. Üzerine suyunu çeken kuşbaşı doğranmış ciğerleri koyalım. Soğanla birlikte kavurmaya devam edelim. Kimyon, karabiber ve tuzu ekleyip iyice kavuralım. Ciğerler kavrulduktan sonra ince ince kıyılmış maydanozları üzerine ekleyip, servise sunalım.
Ciğerin başka yapılış şekli ise şu şekildedir.
Ciğerleri ince ve kare biçiminde ortadan ayıralım daha sonra un ve tuza bulayıp bol yağda kızartalım. Yanına pilav ve salata ile servise sunalım.
Afiyet olsun.