- Yarım kilo kuzu ciğer
- 1 su bardağı köftelik bulgur
- 2 adet orta irilikte kuru soğan
- 2 adet sivri biber
- 4 adet orta boy domates
- 1 yemek kaşığı reyhan
- 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
- Yarım tatlı kaşığı köfte baharatı
- 1 çay kaşığı karabiber
Sosu İçin Malzemeleri
- 2 çorba kaşığı tereyağı
- 1 çorba kaşığı kırmızı pul biber
Üzeri için
- 3.
4 dal yeşil ince doğranmış soğan
- Küçük bir kâse ince doğranmış maydanoz
Ciğer Köftesi Nasıl Yapılır?
Ciğeri bol su ile yıkayıp suyunu atması için bir süzgecin üzerine çıkararak suyunu güzelce atmasını sağlıyoruz. Daha sonra robottan geçirip kıyma haline getiriyoruz. Daha sonra kuru soğanları ve sivri biberler robottan geçiriyoruz.
Geniş bir kabın içerisine robottan geçirmiş olduğumuz ciğeri alıyoruz. Üzerine köftelik bulgur, soğan ve biber ilave edilip köfte yoğurulmaya başlanır. Üzerine pul biber ve tuz ilave edilip yoğurmaya devam ediyoruz.
Domateslerin kabuğu soyulur ve robottan geçirilir. Daha sonra küçük bir tencereye bir miktar sıvı yağ atılır ve domatesler kavrulur.
Daha sonra üzerine 5 su bardağın kadar su ve tuz ilave edilip, bir iki taşım pişirilir.
Yoğurduğumuz harçtan ceviz iriliğinde köfteler yuvarlanır. Avuç içi ile bastırılır ve ortasından delik açılır. Kaynayan domates suyunun içine kırmızı pul biber ve kara biber atılır. Daha sonra hazırladığımız köfteler atılarak pişirilir. 7-8 dakika pişirilir. Daha sonra haşlanan köfteler servis tabağına alınır.
Sos tavasında tereyağı atılır. Üzerine kırmızı pul biber atılarak yakılır ve köftelerin üzerine gezdirilir. Üzerine doğranmış maydanoz ve yeşil soğan serpiştirilir. Ciğer köftesi servise hazır.
Afiyet olsun.