Ciğer Kızartması

Ciğer Kızartması, En güzel meze tarifleri arasında sayılabilecek ve tadına doyulmaz bir et yemeğidir. Ciğer seçimi size kalmış kuzu ya da dana ciğeri tercih edebilirsiniz. Ama ben bugün tarifimde dana ciğerini kullanacağım.

Ciğer Kızartması Malzemeleri

  • 700 gram dana ciğeri
  • 1,5 tatlı kaşığı tuz
  • Un (Ciğerleri bulamak için
  • 1 tatlı kaşığı toz veya pul biber

Kızartması için

  • Sıvı yağ

Garnitür için

  • 2 patates
  • Soğan
  • Maydanoz
  • Limon suyu
Ciğer Kızartması Nasıl Yapılır?

Ciğerleri bir kaba koyunuz.
Üzerlerini birkaç santim aşacak kadar buzlu su koyun ve 10 dk bekleyiniz. Bu sürenin sonunda ciğerleri sudan çıkarın ve zarlarını soyunuz. Ciğeri küp-küp doğrayın. Tekrar suya koyup kanlarının çıkması için bir 10 dk daha bekleyin ve sonra kaptan alıp süzdürün.

Unu ve tuzu bir kaba eleyin ve pul biberi de ekleyerek karıştırınız. Ciğerleri bu karışımın içine atın ve her tarafına eşit bir şekilde yayıldığından emin olun. Sonra kuru bir süzgece alın ve fazla unu süzgeci silkeleyerek atın.

Sıvı yağı kızartma tenceresine alarak ısıtın. Yağ kızdıktan sonra ciğerleri içine atarak 1,5-2 dk kızartıyoruz. Yağdan ciğerleri süre sonunda süzerek alın ve ikinci bir kızartma için yağın tekrardan kızmasını bekleyin. Çıkarttığımız ciğerlerin üzerine tekrardan un serpiştiriyoruz.
Yağ tekrardan kızdıktan sonra ciğerlerimizi bir kez daha yağın içine atarak 1 dk daha kızartıyoruz. Yağdan aldığımız ciğerleri hem soğumasını engellemek hem de dinlenmesi için kapaklı bir kabın içine alıyoruz. Ciğerleri kızarttığımız yağdan birkaç kaşık ciğerlerin üzerine gezdirin. Kabın kapağını kapatarak üzerini bezle sarıyor ve 15 dk dinlenmeye bırakıyoruz.

Ciğerler dinlenirken bu arada biz 2 adet patatesi soyup küp-küp doğrayarak kızartıyoruz. Ciğerin garnitürü için ince ince doğranmış soğanı tuzla ovarak öldürün ve bir süzgeç içine alarak üzerinden bol su gezdirerek yıkayın ve süzdürün. İnce kıyılmış maydanoz, toz kırmızı biber ve limon suyuyla soğanı iyice harmanlayarak karıştırınız.

Dinlenmiş olan ciğer kızartmasını servis tabağına alarak yanına kızartılmış patates ve maydanozlu soğanıyla birlikte ister sıcak ister ılık bir şekilde servis ediniz.

Afiyet olsun.

NOT: Emziren hanımlar için ciğer, süt arttırmada faydalı bir besindir. Emzirme dönemi boyunca yemeyi ihmal etmeyiniz.
19.01.2024 06:00:22
Ciğer Kızartması ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Ciğer Kızartması Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

1 Yorum Yapılmış "Ciğer Kızartması"
İyi günler ben akciğer ve karaciğer olmak üzere bütün sakatatları çok seviyorum. nerenin ciğer kebabı meşhursa gidip yiyorum ve bende evde kendim yapmaya çalışıyorum. Acaba en güzel ciğer kebabı yağda mı yapılır yoksa Izgarada mı? Lütfen bu konuda bana bilgi verirseniz çok sevinirim şimdiden teşekkür ederim.
Özsu . 02.09.2018

Ciğer Saç Kavurma

Ciğer Saç Kavurma, özellikle yetişkinlerin daha çok severek tükettiği en faydalı besin ögelerinden bir tanesi de ciğerdir. Ciğer diğer et türlerinden daha fa...
Devamını Oku

Tavuk Ciğer Kavurma

Tavuk ciğer kavurma yemeği herkes tarafından tercih edilmeyen bir yemek türüdür. Genellikle yanında garnitür eşliğinde sevilerek yenen bir yemektir. Yapımı ç...
Devamını Oku

Ciğer Nasıl Pişirilir

Ciğer nasıl pişirilir, Ciğer herkes tarafından sevilmese de ülkemiz mutfağında yer alan ve çeşitli yörelerde çeşitli şekillerde pişirilen bir yiyecektir. Sağ...
Devamını Oku

Patatesli Ciğer

Patatesli ciğer, Patates patlıcangiller familyasından olan bir bitki olup neredeyse her yemeğin içerisinde her daim lezzet katabilen bir sebzedir. Sadece seb...
Devamını Oku

Ciğer Pişirme

Ciğer pişirme: Ciğer, bilindiği gibi demir eksikliğine ve kansızlığa iyi gelen en önemli hayvansal gıdalardan biridir. Ciğerin çeşit çeşit pişirme yöntemleri...
Devamını Oku

Güveçte Ciğer Tarifi

Güveçte Ciğer Tarifi, eşi benzeri olmayan lezzetlerden biri de güveçle yapılan ciğer yemeğidir. Güvecin doğal topraktan elde edilişi içerisinde pişirilen ciğ...
Devamını Oku

Ciğer Terbiyesi

Ciğer Terbiyesi; Doğu Anadolu ve Güney Doğu Anadolu yemek kültürleri arasında ilk sırayı almaktadır. Şöyle ki ciğer denildi mi akla ilk gelen Diyarbakır ciğe...
Devamını Oku

Antep Usulü Ciğer Kavurma

Antep Usulü Ciğer Kavurma, Ciğeri genel olarak herkes kızartma ya da Arnavut ciğeri olarak tercih etmektedir. Aslına bakarsanız bu iki lezzet geleneksel...
Devamını Oku

Ciğer Meze

Ciğer meze, herkesin severek tükettiği bir ara sıcaktır. Sağlıklı bir sakatat olan ciğer birçok şekilde hazırlanır. Bunlardan biri de ciğer meze tarifidir. G...
Devamını Oku

Ciğer Kıyma Kavurma

Ciğer kıyma kavurma, Özellikle dana ciğerinden daha lezzetli olan bu yemek Antep yöresine ait bir yemektir. Lezzeti ile tanınan ve diğer memleketlerde de ben...
Devamını Oku

Tavuk Ciğeri

Tavuk Ciğeri; içerisinde bulunan liflerden ve yüksek kas miktarından dolayı tavuğun en yararlı organlarından bir tanesidir. Bilhassa tavuk ciğeri vücuda aldı...
Devamını Oku

Dana Ciğer Kavurma

Dana ciğer kavurma, mutfağımızda önemli bir yeri olan yemeklerden biridir. Hem besleyici özelliğiyle hem de lezzetiyle sofraların baş köşesinde yer alır. Öze...
Devamını Oku

Ciğer Besin Değeri

Ciğer Besin Değeri, Kuzu, sığır, tavuk ve kaz gibi hayvanların karaciğeri, insanlarca besin besin olarak kullanılmaktadır. Fırınlanarak, kavrularak, ızg...
Devamını Oku

Ciğer Çorbası

Ciğer çorbası, özellikle Rumeli mutfağında sıkça görülen çorbalardan biridir. Eskiden Bulgaristan'dan göç eden kişilerce sakatatlardan yapılırdı. Günümü...
Devamını Oku

Ciğer Kavurma

Ciğer kavurma, Ciğer kavurma ülkemizin özellikle bazı kesimlerinin vazgeçilmez lezzetlerinden birisidir. Ciğer kavurma çok kişi tarafından beğenilen bir...
Devamını Oku

Fırında Tavuk Ciğeri Tarifi

Fırında tavuk ciğeri, diğer büyükbaş ve küçükbaş hayvanların ciğerlerinden daha ekonomik ve daha az yağlıdır. Tavuk ciğerini pişirirken tavaya çok az ya...
Devamını Oku

Ciğer Protein

Ciğer protein anlamında en besleyici gıdalardan biridir. Kümes ve memeli hayvanların ciğer yiyecek olarak tüketildiğinde hem lezzetli bir öğün hem de besleyi...
Devamını Oku

Ciğer Şiş

Ciğer şiş, ister mangalda, isterseniz ızgara tavasında yapabileceğiniz güzel bir tariftir. Hatta evlerde kullanılan elektrikli ızgaralarda bile pişirebilirsi...
Devamını Oku

Edirne Ciğeri

Edirne ciğeri, Bazı yemekler, yörelerle özdeşleşmiştir. İşte bunlardan biri de Edirne mutfağının en sevilen ve en bilinen lezzetlerinden ...
Devamını Oku

Fırında Ciğer

Fırında ciğer, çok güzel ve süper bir lezzettir. Ana yemek olarak ve görüntü olarak çok güzel bir yemek çeşididir. Fırında yapılması kızartmaya göre daha haf...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Ciğer Saç Kavurma
Tavuk Ciğer Kavurma
Ciğer Nasıl Pişirilir
Patatesli Ciğer
Ciğer Pişirme
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024