Ciğer Kıyma Kavurma

Ciğer kıyma kavurma, Özellikle dana ciğerinden daha lezzetli olan bu yemek Antep yöresine ait bir yemektir. Lezzeti ile tanınan ve diğer memleketlerde de benimsenerek ve severek tüketilen ciğer kıyma kavurma yapımı pratik olan bir yemektir. Besin değeri yüksektir. Doyurucu ve besleyicidir. Ciğer seven herkesin mutlaka denemesi gereken bir lezzet olan ciğer kıyma kavurma genellikle pilav eşliğinde sunumu yapılan bir yemektir.
Ana yemek olarak sofralarda yer alan ciğer kıyma kavurma görsellik olarak da birçok kişinin ilgisini çeken ve iştah kabartan bir yemektir. Sizde sevdiklerinize ve ailenize Antep mutfağından eşsiz bir sunumda bulunmak istiyorsanız işte ciğer kıyma kavurma tarifi. Mutlaka denemelisiniz.

Ciğer kıyma kavurma için gerekli olan malzemeler

  • 300 gram dana ciğeri
  • 1 tane kırmızı biber
  • 5 tane kuru soğan
  • 3 tane yeşil sivri biber
  • 2 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 tutam tuz
  • 1 çay kaşığı kimyon

Ciğer kıyma kavurma nasıl yapılır?


Öncelikle ciğeri bol su ile yıkayarak üzerindeki ince zarı ve kasları temizleyin. Ardından kıyma çekme makinesinin büyük çeken tarafından ciğeri iri taneli kıyma şeklinde çekin. Daha sonra kıyma haline gelen ciğeri bir tencere içerisine alarak ocağın altını açın. Kısık ateşte tencerenin kapağını kapatarak ve yarım çay bardağı kadar su ilave ederek ciğeri kendi halinde ara ara karıştırarak pişirin.
Ciğer pişerken sizde biberleri yıkayarak soğanları soyun. Hazırlanan soğan ve biberleri çok küçük bir şekilde doğrayın. Kırmızı biberi de yine soğan ve yeşil biberlere uyum sağlayacak şekilde küçük küçük doğrayın. Doğranan biber ve kuru soğanları karıştırarak bir kap içerisinde bekletin. Ciğer kavrulunca ciğer içerisine tereyağı ve zeytinyağını ilave edin. Tereyağı eriyince artık önceden doğranıp hazırlanan sebzeleri ciğer içerisine ilave ederek kavurun. 20 dakika kadar bu şekilde ciğeri sık sık karıştırarak kavurun. Süre dolunca yemeğin tuzunu serpiştirin ve kırmızı pul biberi ilave edin. 5 dakika kadar da bu şekilde piştikten sonra ocağın altını kapatarak yemeği dinlenmeye bırakın. Ciğer kıyma kavurma artık hazır. Tabaklara alıp servis yapabilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun.
20.01.2024 11:49:45
Ciğer Kıyma Kavurma ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Ciğer Kıyma Kavurma Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "Ciğer Kıyma Kavurma"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin

Ciğer Saç Kavurma

Ciğer Saç Kavurma, özellikle yetişkinlerin daha çok severek tükettiği en faydalı besin ögelerinden bir tanesi de ciğerdir. Ciğer diğer et türlerinden daha fa...
Devamını Oku

Tavuk Ciğer Kavurma

Tavuk ciğer kavurma yemeği herkes tarafından tercih edilmeyen bir yemek türüdür. Genellikle yanında garnitür eşliğinde sevilerek yenen bir yemektir. Yapımı ç...
Devamını Oku

Ciğer Nasıl Pişirilir

Ciğer nasıl pişirilir, Ciğer herkes tarafından sevilmese de ülkemiz mutfağında yer alan ve çeşitli yörelerde çeşitli şekillerde pişirilen bir yiyecektir. Sağ...
Devamını Oku

Patatesli Ciğer

Patatesli ciğer, Patates patlıcangiller familyasından olan bir bitki olup neredeyse her yemeğin içerisinde her daim lezzet katabilen bir sebzedir. Sadece seb...
Devamını Oku

Ciğer Pişirme

Ciğer pişirme: Ciğer, bilindiği gibi demir eksikliğine ve kansızlığa iyi gelen en önemli hayvansal gıdalardan biridir. Ciğerin çeşit çeşit pişirme yöntemleri...
Devamını Oku

Güveçte Ciğer Tarifi

Güveçte Ciğer Tarifi, eşi benzeri olmayan lezzetlerden biri de güveçle yapılan ciğer yemeğidir. Güvecin doğal topraktan elde edilişi içerisinde pişirilen ciğ...
Devamını Oku

Ciğer Terbiyesi

Ciğer Terbiyesi; Doğu Anadolu ve Güney Doğu Anadolu yemek kültürleri arasında ilk sırayı almaktadır. Şöyle ki ciğer denildi mi akla ilk gelen Diyarbakır ciğe...
Devamını Oku

Antep Usulü Ciğer Kavurma

Antep Usulü Ciğer Kavurma, Ciğeri genel olarak herkes kızartma ya da Arnavut ciğeri olarak tercih etmektedir. Aslına bakarsanız bu iki lezzet geleneksel...
Devamını Oku

Ciğer Meze

Ciğer meze, herkesin severek tükettiği bir ara sıcaktır. Sağlıklı bir sakatat olan ciğer birçok şekilde hazırlanır. Bunlardan biri de ciğer meze tarifidir. G...
Devamını Oku

Tavuk Ciğeri

Tavuk Ciğeri; içerisinde bulunan liflerden ve yüksek kas miktarından dolayı tavuğun en yararlı organlarından bir tanesidir. Bilhassa tavuk ciğeri vücuda aldı...
Devamını Oku

Dana Ciğer Kavurma

Dana ciğer kavurma, mutfağımızda önemli bir yeri olan yemeklerden biridir. Hem besleyici özelliğiyle hem de lezzetiyle sofraların baş köşesinde yer alır. Öze...
Devamını Oku

Ciğer Besin Değeri

Ciğer Besin Değeri, Kuzu, sığır, tavuk ve kaz gibi hayvanların karaciğeri, insanlarca besin besin olarak kullanılmaktadır. Fırınlanarak, kavrularak, ızg...
Devamını Oku

Ciğer Çorbası

Ciğer çorbası, özellikle Rumeli mutfağında sıkça görülen çorbalardan biridir. Eskiden Bulgaristan'dan göç eden kişilerce sakatatlardan yapılırdı. Günümü...
Devamını Oku

Ciğer Kavurma

Ciğer kavurma, Ciğer kavurma ülkemizin özellikle bazı kesimlerinin vazgeçilmez lezzetlerinden birisidir. Ciğer kavurma çok kişi tarafından beğenilen bir...
Devamını Oku

Fırında Tavuk Ciğeri Tarifi

Fırında tavuk ciğeri, diğer büyükbaş ve küçükbaş hayvanların ciğerlerinden daha ekonomik ve daha az yağlıdır. Tavuk ciğerini pişirirken tavaya çok az ya...
Devamını Oku

Ciğer Protein

Ciğer protein anlamında en besleyici gıdalardan biridir. Kümes ve memeli hayvanların ciğer yiyecek olarak tüketildiğinde hem lezzetli bir öğün hem de besleyi...
Devamını Oku

Ciğer Şiş

Ciğer şiş, ister mangalda, isterseniz ızgara tavasında yapabileceğiniz güzel bir tariftir. Hatta evlerde kullanılan elektrikli ızgaralarda bile pişirebilirsi...
Devamını Oku

Edirne Ciğeri

Edirne ciğeri, Bazı yemekler, yörelerle özdeşleşmiştir. İşte bunlardan biri de Edirne mutfağının en sevilen ve en bilinen lezzetlerinden ...
Devamını Oku

Fırında Ciğer

Fırında ciğer, çok güzel ve süper bir lezzettir. Ana yemek olarak ve görüntü olarak çok güzel bir yemek çeşididir. Fırında yapılması kızartmaya göre daha haf...
Devamını Oku

Ciğer Kızartması

Ciğer Kızartması, En güzel meze tarifleri arasında sayılabilecek ve tadına doyulmaz bir et yemeğidir. Ciğer seçimi size kalmış kuzu ya da dana ciğeri tercih ...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Ciğer Saç Kavurma
Tavuk Ciğer Kavurma
Ciğer Nasıl Pişirilir
Patatesli Ciğer
Ciğer Pişirme
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024