Ciğer Kavurma

Ciğer kavurma, Ciğer kavurma ülkemizin özellikle bazı kesimlerinin vazgeçilmez lezzetlerinden birisidir. Ciğer kavurma çok kişi tarafından beğenilen bir yemek tarifidir. Ciğerin faydaları saymakla bitmiyor. Ciğer demir ve vitamin deposudur. Çok lezzetlidir. Şanlıurfa gibi şehirlerde sık tüketiliyor. Ciğer kavurma olarak Arnavut ciğeride çok seviliyor.
Farklı şekilde pişiriliyor ve vücuda çok faydalı besinler arasında yer alır. Ciğerde A vitamini ve demir yönünden zengin olan bir besindir. Kansızlığa iyi geliyor ve kan yapıcı özelliği vardır. Ama yediğimiz ciğerin sağlıklı bir hayvandan gelmiş olması da çok önemlidir. Sağlıksız hayvandan alınmış ciğerin yenmesi bazı zararları vardır. Sağlıksız ciğerde toksin maddeler bulunabilir. Ciğerin yanında damak zevkine göre salata, yeşillik, soğan, kızarmış biber gibi yiyecekler yanına çok yakışıyor. Bunlarla birlikte yediğiniz zaman besin değeri ve faydası da daha çok artıyor.

Ciğer kavurmanın malzemeleri

  • Ciğer kavurma tarifi bir kilo ciğere göre verilmiştir.
  • 1 Kilo kurban ciğeri.
  • 2 Çorba kaşığı un.
  • Zeytinyağı.
  • 1 Tatlı kaşığı tuz.
  • 1 Tatlı kaşığı kırmızı pul biber ya da kırmızı toz biber.
  • 1 Tatlı kaşığı kekik.

Ciğer kavurma nasıl yapılır?


Ciğer kavurmanın lezzetli ve iyi olabilmesi için önce ciğerin sinirli damarları ve zarları iyi temizlenmesi gerekiyor. Ciğer derken kurbanlık hayvanın karaciğerinden bahsediyoruz.
Ciğerin sinirleri ve damarları temizlendikten sonra ciğerler kuşbaşı şeklinde doğrayın. Ciğerleri geniş bir kabın içine koyun. Daha sonra üzerine tuz, kekik, kırmızı pul biberi ya da toz biberi ilave edin ve ciğerleri iyice harmanlayın. Baharatı eklediğimiz ciğerlere 2 çorba kaşığı un ekleyin ve tekrar harmanlayın. Teflon bir tavanın dibine tavayı kaplayacak şekilde zeytinyağı koyalım ve zeytinyağını biraz kızdıralım. Yağı kızdırdıktan sonra tavaya ciğerleri koyalım.

Ciğerlerin altı biraz kızarınca ciğerler alt üst edilecek şekilde karıştırılır. Biraz kızarınca ocağın altı kısılır ve teflon tavanın üstüne bir kapak kapatalım. Sonra ciğerler ara sıra karıştırarak pişirelim. Ciğeri kurutmadan pişirmeliyiz ve ciğerler kurumadan ocaktan alalım. Çünkü kuruyan ciğerler hem lezzetsiz oluyor ve hem de mideye oturuyor. Pişen ciğerleri sıcak sıcak servis yapalım. Yanında soğan salatası ya da kuru soğan, tere, roka, iyi gidiyor. Çok daha lezzetli oluyor.

Afiyet olsun.
19.01.2024 19:53:38
Ciğer Kavurma ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Ciğer Kavurma Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

2 Yorum Yapılmış "Ciğer Kavurma"
ciger hiç sevmem
Gülbeden . 15.01.2016
olsada yesek
Dila Melek . 05.01.2016

Ciğer Saç Kavurma

Ciğer Saç Kavurma, özellikle yetişkinlerin daha çok severek tükettiği en faydalı besin ögelerinden bir tanesi de ciğerdir. Ciğer diğer et türlerinden daha fa...
Devamını Oku

Tavuk Ciğer Kavurma

Tavuk ciğer kavurma yemeği herkes tarafından tercih edilmeyen bir yemek türüdür. Genellikle yanında garnitür eşliğinde sevilerek yenen bir yemektir. Yapımı ç...
Devamını Oku

Ciğer Nasıl Pişirilir

Ciğer nasıl pişirilir, Ciğer herkes tarafından sevilmese de ülkemiz mutfağında yer alan ve çeşitli yörelerde çeşitli şekillerde pişirilen bir yiyecektir. Sağ...
Devamını Oku

Patatesli Ciğer

Patatesli ciğer, Patates patlıcangiller familyasından olan bir bitki olup neredeyse her yemeğin içerisinde her daim lezzet katabilen bir sebzedir. Sadece seb...
Devamını Oku

Ciğer Pişirme

Ciğer pişirme: Ciğer, bilindiği gibi demir eksikliğine ve kansızlığa iyi gelen en önemli hayvansal gıdalardan biridir. Ciğerin çeşit çeşit pişirme yöntemleri...
Devamını Oku

Güveçte Ciğer Tarifi

Güveçte Ciğer Tarifi, eşi benzeri olmayan lezzetlerden biri de güveçle yapılan ciğer yemeğidir. Güvecin doğal topraktan elde edilişi içerisinde pişirilen ciğ...
Devamını Oku

Ciğer Terbiyesi

Ciğer Terbiyesi; Doğu Anadolu ve Güney Doğu Anadolu yemek kültürleri arasında ilk sırayı almaktadır. Şöyle ki ciğer denildi mi akla ilk gelen Diyarbakır ciğe...
Devamını Oku

Antep Usulü Ciğer Kavurma

Antep Usulü Ciğer Kavurma, Ciğeri genel olarak herkes kızartma ya da Arnavut ciğeri olarak tercih etmektedir. Aslına bakarsanız bu iki lezzet geleneksel...
Devamını Oku

Ciğer Meze

Ciğer meze, herkesin severek tükettiği bir ara sıcaktır. Sağlıklı bir sakatat olan ciğer birçok şekilde hazırlanır. Bunlardan biri de ciğer meze tarifidir. G...
Devamını Oku

Ciğer Kıyma Kavurma

Ciğer kıyma kavurma, Özellikle dana ciğerinden daha lezzetli olan bu yemek Antep yöresine ait bir yemektir. Lezzeti ile tanınan ve diğer memleketlerde de ben...
Devamını Oku

Tavuk Ciğeri

Tavuk Ciğeri; içerisinde bulunan liflerden ve yüksek kas miktarından dolayı tavuğun en yararlı organlarından bir tanesidir. Bilhassa tavuk ciğeri vücuda aldı...
Devamını Oku

Dana Ciğer Kavurma

Dana ciğer kavurma, mutfağımızda önemli bir yeri olan yemeklerden biridir. Hem besleyici özelliğiyle hem de lezzetiyle sofraların baş köşesinde yer alır. Öze...
Devamını Oku

Ciğer Besin Değeri

Ciğer Besin Değeri, Kuzu, sığır, tavuk ve kaz gibi hayvanların karaciğeri, insanlarca besin besin olarak kullanılmaktadır. Fırınlanarak, kavrularak, ızg...
Devamını Oku

Ciğer Çorbası

Ciğer çorbası, özellikle Rumeli mutfağında sıkça görülen çorbalardan biridir. Eskiden Bulgaristan'dan göç eden kişilerce sakatatlardan yapılırdı. Günümü...
Devamını Oku

Fırında Tavuk Ciğeri Tarifi

Fırında tavuk ciğeri, diğer büyükbaş ve küçükbaş hayvanların ciğerlerinden daha ekonomik ve daha az yağlıdır. Tavuk ciğerini pişirirken tavaya çok az ya...
Devamını Oku

Ciğer Protein

Ciğer protein anlamında en besleyici gıdalardan biridir. Kümes ve memeli hayvanların ciğer yiyecek olarak tüketildiğinde hem lezzetli bir öğün hem de besleyi...
Devamını Oku

Ciğer Şiş

Ciğer şiş, ister mangalda, isterseniz ızgara tavasında yapabileceğiniz güzel bir tariftir. Hatta evlerde kullanılan elektrikli ızgaralarda bile pişirebilirsi...
Devamını Oku

Edirne Ciğeri

Edirne ciğeri, Bazı yemekler, yörelerle özdeşleşmiştir. İşte bunlardan biri de Edirne mutfağının en sevilen ve en bilinen lezzetlerinden ...
Devamını Oku

Fırında Ciğer

Fırında ciğer, çok güzel ve süper bir lezzettir. Ana yemek olarak ve görüntü olarak çok güzel bir yemek çeşididir. Fırında yapılması kızartmaya göre daha haf...
Devamını Oku

Ciğer Kızartması

Ciğer Kızartması, En güzel meze tarifleri arasında sayılabilecek ve tadına doyulmaz bir et yemeğidir. Ciğer seçimi size kalmış kuzu ya da dana ciğeri tercih ...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Ciğer Saç Kavurma
Tavuk Ciğer Kavurma
Ciğer Nasıl Pişirilir
Patatesli Ciğer
Ciğer Pişirme
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024