Ciğer Izgara
Ciğer ızgara, yaparken kuzu ciğeri daha lezzetli olacaktır. İsteğe bağlı olarak dana veya koyun ciğeri de tercih edilebilir. Ciğer ızgara 15 dakikada servise hazır hale gelecektir. Damak tadınıza göre farklı baharatlar da ekleyebilirsiniz.
Ciğer Izgara Malzemeleri- Bir kuzu ciğeri
- 2 yemek kaşığı kadar tereyağı (Sıvı yağ da olabilir.
)
- Tuz
- 1 çay bardağı kadar un
- Bir çay kaşığı kimyon
- Bir çay kaşığı kırmızı biber
Ciğer Izgara Nasıl Yapılır?
Ciğerlerin zarları çıkartılıp, ince bir şekilde doğranır. Daha sonra tuzlanarak tel bir süzgece konup biraz kanı akıtılır. Bu şekilde yarım saat kadar bekletilmesi, uygun olacaktır. Yarım saat kadar bekletildikten sonra yıkanır ve iyice suyu süzülür. Süzmüş olduğumuz ciğerler una bulanır. Daha sonra isteğe bağlı olarak ciğerler yağsız tavada ya da ızgarada pişirilir. Ciğerlerin iki tarafı da piştikten sonra ızgaradan ya da tavadan alınıp üzerine tereyağı sürülür. Eğer yağlama işleminde sıvı yağ kullanacaksanız fırça yardımıyla sürebilirsiniz.
20.01.2024 06:28:55
Ciğer Izgara ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz. Sayfayı Düzenle
|