Arnavut Ciğeri Nasıl Yapılır, Arnavut ciğeri yapmak için, ciğerin damarsız olanı seçilir ve zarı temizlenip küp doğranır, süzgeçte bekleyen ve kanı süzülen ciğerler güzelce unlanıp bol yağda kızartılır. Arnavut ciğeri çok lezzetlidir, yapması da çok kolay ve pratiktir. Arnavut ciğerini yaparken ciğer hiç yıkanmamalıdır, çünkü yıkanmayan ciğer pişince daha lezzetli olur.
Çok küçük doğranan ve yıkanan ciğer pişerken sertleşir. Buna dikkat etmek gerekir. Pişen Arnavut ciğerinin üzerini kapatıp dinlendirirseniz, dinlenen Arnavut ciğeri yumuşacık olur. Bu güzel ve enfes tadı mutlaka yapıp sevdiklerinizle paylaşmalısınız.
Arnavut Ciğeri Nasıl Yapılır, Hangi Malzemeler Kullanılır?
700 gram kuzu ciğeri
1,5 tatlı kaşığı tuz
1 çay bardağı un
1 tatlı kaşığı toz ya da kırmızı pul biber
Kızartmak için
1,5 su bardağı sıvı yağ
Servis için
Maydanoz
Kimyon
Kuru soğan
Arnavut Ciğeri Nasıl Yapılır?
Zarını temizlediğiniz ciğeri iri şekilde küp-küp doğrayın süzgece koyun, kanlandı ise süzün. Taze ciğer aldığınızdan emin olun. Eğer emin olamıyorsanız bildiğiniz kasaptan yardım alabilirsiniz. Derin bir kızartma tenceresinin içine kızartmak için kullanacağınız yağı koyun ve yağın kızmasını beklerken bir derin kabın içine un, kırmızı biber ve tuzu koyup karıştırın. Ciğerleri bu karışımın içine ilave edip bir güzel harmanlayın.
Kızmış olan yağın içine, elinizle hafif ununu kapta bırakarak ciğerleri salın ve 1-1,5 dakika kadar kızartın. Yağın içinden ciğerleri dikkatli bir şekilde süzerek çıkartın. Yağın içinden çıkardığınız ciğerleri kapaklı bir kaba koyun, üzerine 5-6 yemek kaşığı kızarttığınız yağdan gezdirin. Bir beze sarıp 15 dakika kadar dinlendirin. Daha sonra sumaklı soğan piyazı eşliğinde, üzerine kimyon, isteğe göre maydanoz koyup servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun.
19.01.2024 09:26:16
Arnavut Ciğeri Nasıl Yapılır ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.
Arnavut ciğerinin yemeğe bayılırım ama maalesef pişirmesini bilmiyorum. Arnavut ciğeri alırken nelere dikkat etmem gerekiyor? Nasıl pişirebilirim? Gerekli olan malzemeler nelerdir? uygulamam gereken püf noktaları var mıdır? Bu konuda yardımlarınızı bekliyorum. Kaansu . 01.09.2018
Abdüsselam : Merhaba Arnavut ciğeri için size bir kaç püf noktası önerecek olursam, öncelikle yemeğe başlamadan önce asla yıkamamalısınız yoksa etiniz çiğ kalacaktır. Arnavut ciğerinin olmazsa olmazı dolandır. Soğanın sotesine tam kıvamında yapmalısınız ki ciğerle karışsın tadları. Bunun dışında pişen Arnavut ciğerinin üzerini açık bir yeri kalmayacak şekilde kapatın böylece yumuşacık olacaktır 27.09.2018 20:57:47
Nuhcan : Arnavut ciğeri yaparken küp küp doğramalı, kızgın yağa bırakılmalı,yumuşaklığı için yıkamamalı,çok uzun süre yağda bekletmemelisiniz. Arnavut ciğeri dana ciğerinden yapılır.Ciğerin türü bilinerek daha lezzetli ve yumuşak bir ciğer elde edebilirsiniz.Arnavut ciğeri una bulanarak kızgın yağda kızartılır.Soğan,sumak ve kıyılmış maydonozu harmanlanarak ciğerle servis yapılır.İsteğe göre baharatlandırma yapılabilir. 17.09.2018 17:19:01
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024