Arnavut Ciğeri Nasıl Yapılır

Arnavut Ciğeri Nasıl Yapılır, Arnavut ciğeri yapmak için, ciğerin damarsız olanı seçilir ve zarı temizlenip küp doğranır, süzgeçte bekleyen ve kanı süzülen ciğerler güzelce unlanıp bol yağda kızartılır. Arnavut ciğeri çok lezzetlidir, yapması da çok kolay ve pratiktir. Arnavut ciğerini yaparken ciğer hiç yıkanmamalıdır, çünkü yıkanmayan ciğer pişince daha lezzetli olur.
Çok küçük doğranan ve yıkanan ciğer pişerken sertleşir. Buna dikkat etmek gerekir. Pişen Arnavut ciğerinin üzerini kapatıp dinlendirirseniz, dinlenen Arnavut ciğeri yumuşacık olur. Bu güzel ve enfes tadı mutlaka yapıp sevdiklerinizle paylaşmalısınız.

Arnavut Ciğeri Nasıl Yapılır, Hangi Malzemeler Kullanılır?

  • 700 gram kuzu ciğeri
  • 1,5 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay bardağı un
  • 1 tatlı kaşığı toz ya da kırmızı pul biber

Kızartmak için

  • 1,5 su bardağı sıvı yağ

Servis için

  • Maydanoz
  • Kimyon
  • Kuru soğan
Arnavut Ciğeri Nasıl Yapılır?

Zarını temizlediğiniz ciğeri iri şekilde küp-küp doğrayın süzgece koyun, kanlandı ise süzün. Taze ciğer aldığınızdan emin olun. Eğer emin olamıyorsanız bildiğiniz kasaptan yardım alabilirsiniz. Derin bir kızartma tenceresinin içine kızartmak için kullanacağınız yağı koyun ve yağın kızmasını beklerken bir derin kabın içine un, kırmızı biber ve tuzu koyup karıştırın. Ciğerleri bu karışımın içine ilave edip bir güzel harmanlayın.
Kızmış olan yağın içine, elinizle hafif ununu kapta bırakarak ciğerleri salın ve 1-1,5 dakika kadar kızartın. Yağın içinden ciğerleri dikkatli bir şekilde süzerek çıkartın. Yağın içinden çıkardığınız ciğerleri kapaklı bir kaba koyun, üzerine 5-6 yemek kaşığı kızarttığınız yağdan gezdirin. Bir beze sarıp 15 dakika kadar dinlendirin. Daha sonra sumaklı soğan piyazı eşliğinde, üzerine kimyon, isteğe göre maydanoz koyup servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun.
19.01.2024 09:26:16
Arnavut Ciğeri Nasıl Yapılır ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Arnavut Ciğeri Nasıl Yapılır Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

1 Yorum Yapılmış "Arnavut Ciğeri Nasıl Yapılır"
Arnavut ciğerinin yemeğe bayılırım ama maalesef pişirmesini bilmiyorum. Arnavut ciğeri alırken nelere dikkat etmem gerekiyor? Nasıl pişirebilirim? Gerekli olan malzemeler nelerdir? uygulamam gereken püf noktaları var mıdır? Bu konuda yardımlarınızı bekliyorum.
Kaansu . 01.09.2018

Ciğer Saç Kavurma

Ciğer Saç Kavurma, özellikle yetişkinlerin daha çok severek tükettiği en faydalı besin ögelerinden bir tanesi de ciğerdir. Ciğer diğer et türlerinden daha fa...
Devamını Oku

Tavuk Ciğer Kavurma

Tavuk ciğer kavurma yemeği herkes tarafından tercih edilmeyen bir yemek türüdür. Genellikle yanında garnitür eşliğinde sevilerek yenen bir yemektir. Yapımı ç...
Devamını Oku

Ciğer Nasıl Pişirilir

Ciğer nasıl pişirilir, Ciğer herkes tarafından sevilmese de ülkemiz mutfağında yer alan ve çeşitli yörelerde çeşitli şekillerde pişirilen bir yiyecektir. Sağ...
Devamını Oku

Patatesli Ciğer

Patatesli ciğer, Patates patlıcangiller familyasından olan bir bitki olup neredeyse her yemeğin içerisinde her daim lezzet katabilen bir sebzedir. Sadece seb...
Devamını Oku

Ciğer Pişirme

Ciğer pişirme: Ciğer, bilindiği gibi demir eksikliğine ve kansızlığa iyi gelen en önemli hayvansal gıdalardan biridir. Ciğerin çeşit çeşit pişirme yöntemleri...
Devamını Oku

Güveçte Ciğer Tarifi

Güveçte Ciğer Tarifi, eşi benzeri olmayan lezzetlerden biri de güveçle yapılan ciğer yemeğidir. Güvecin doğal topraktan elde edilişi içerisinde pişirilen ciğ...
Devamını Oku

Ciğer Terbiyesi

Ciğer Terbiyesi; Doğu Anadolu ve Güney Doğu Anadolu yemek kültürleri arasında ilk sırayı almaktadır. Şöyle ki ciğer denildi mi akla ilk gelen Diyarbakır ciğe...
Devamını Oku

Antep Usulü Ciğer Kavurma

Antep Usulü Ciğer Kavurma, Ciğeri genel olarak herkes kızartma ya da Arnavut ciğeri olarak tercih etmektedir. Aslına bakarsanız bu iki lezzet geleneksel...
Devamını Oku

Ciğer Meze

Ciğer meze, herkesin severek tükettiği bir ara sıcaktır. Sağlıklı bir sakatat olan ciğer birçok şekilde hazırlanır. Bunlardan biri de ciğer meze tarifidir. G...
Devamını Oku

Ciğer Kıyma Kavurma

Ciğer kıyma kavurma, Özellikle dana ciğerinden daha lezzetli olan bu yemek Antep yöresine ait bir yemektir. Lezzeti ile tanınan ve diğer memleketlerde de ben...
Devamını Oku

Tavuk Ciğeri

Tavuk Ciğeri; içerisinde bulunan liflerden ve yüksek kas miktarından dolayı tavuğun en yararlı organlarından bir tanesidir. Bilhassa tavuk ciğeri vücuda aldı...
Devamını Oku

Dana Ciğer Kavurma

Dana ciğer kavurma, mutfağımızda önemli bir yeri olan yemeklerden biridir. Hem besleyici özelliğiyle hem de lezzetiyle sofraların baş köşesinde yer alır. Öze...
Devamını Oku

Ciğer Besin Değeri

Ciğer Besin Değeri, Kuzu, sığır, tavuk ve kaz gibi hayvanların karaciğeri, insanlarca besin besin olarak kullanılmaktadır. Fırınlanarak, kavrularak, ızg...
Devamını Oku

Ciğer Çorbası

Ciğer çorbası, özellikle Rumeli mutfağında sıkça görülen çorbalardan biridir. Eskiden Bulgaristan'dan göç eden kişilerce sakatatlardan yapılırdı. Günümü...
Devamını Oku

Ciğer Kavurma

Ciğer kavurma, Ciğer kavurma ülkemizin özellikle bazı kesimlerinin vazgeçilmez lezzetlerinden birisidir. Ciğer kavurma çok kişi tarafından beğenilen bir...
Devamını Oku

Fırında Tavuk Ciğeri Tarifi

Fırında tavuk ciğeri, diğer büyükbaş ve küçükbaş hayvanların ciğerlerinden daha ekonomik ve daha az yağlıdır. Tavuk ciğerini pişirirken tavaya çok az ya...
Devamını Oku

Ciğer Protein

Ciğer protein anlamında en besleyici gıdalardan biridir. Kümes ve memeli hayvanların ciğer yiyecek olarak tüketildiğinde hem lezzetli bir öğün hem de besleyi...
Devamını Oku

Ciğer Şiş

Ciğer şiş, ister mangalda, isterseniz ızgara tavasında yapabileceğiniz güzel bir tariftir. Hatta evlerde kullanılan elektrikli ızgaralarda bile pişirebilirsi...
Devamını Oku

Edirne Ciğeri

Edirne ciğeri, Bazı yemekler, yörelerle özdeşleşmiştir. İşte bunlardan biri de Edirne mutfağının en sevilen ve en bilinen lezzetlerinden ...
Devamını Oku

Fırında Ciğer

Fırında ciğer, çok güzel ve süper bir lezzettir. Ana yemek olarak ve görüntü olarak çok güzel bir yemek çeşididir. Fırında yapılması kızartmaya göre daha haf...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Ciğer Saç Kavurma
Tavuk Ciğer Kavurma
Ciğer Nasıl Pişirilir
Patatesli Ciğer
Ciğer Pişirme
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024