Antep Usulü Ciğer Kavurma

Antep Usulü Ciğer Kavurma, Ciğeri genel olarak herkes kızartma ya da Arnavut ciğeri olarak tercih etmektedir. Aslına bakarsanız bu iki lezzet geleneksel olarak alışılmış bir tattır. Özellikle ciğeri değişik bir şekilde yapmak isterseniz sizin için çok mükemmel bir alternatif olan Antep ciğer kavurmasını denemelisiniz. Antep mutfaklarında hazırlanan ciğer kavurması ya da mangalda ciğer kızartması çok acılı olarak yapılmaktadır.
Ancak damak tadınıza göre az veya çok acılı olarak da yapılabilir. Ciğerde olmazsa olmazlardan kuyruk yağı ile şişlere dizilerek veya kavurmada kesinlikle kullanılmalıdır. Çünkü ciğere asıl tadını ve kıvamını veren kesinlikle kuyruk yağıdır. Kavurma yaparken dilerseniz küçük şekilde doğrayın veya kıyma makinesinin iri gözünden geçirerek kıyama şeklinde çekerek de hazırlayabilirsiniz. Saka tatlardan en çok olarak ciğerdir. Severek yenilen besleyici bir besin maddesidir. Kesinlikle ayda en az iki defa tüketilmesi sağlık açısından da oldukça yararlıdır. Özellikle çocukların ciğeri sağlık ve gelişim açısından özellikle tüketmeleri gerekmektedir. Antep'in bu farklı lezzeti olan ciğer kavurmayı mutlaka denemelisiniz.

Antep Usulü Ciğer Kavurma İçin Gerekli Malzemeleri

  • 500 gram dana ciğeri
  • 2 adet kırmızıbiber
  • 5 adet kuru soğan
  • 1 çay kaşığı Kırmızı pul biber
  • Yeteri kadar Zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı Tuz
  • 1. Çay kaşığı Kimyon

Antep Usulü Ciğer Kavurma Nasıl Yapılır?


Yapılacak olan İlk önce dana ciğerin üzerindeki zarı ve içindeki kasları temizleyin.
Daha sonra kıyma çekme makinesinin iri olan gözünden ciğeri kıyma biçiminde çekerek hazırlayalım. Hazırladığımız Dana ciğerini tencerenin içerisine koyalım ve üzerine bir bardak su ilave edelim ve 5 dakika kadar kaynatarak suyunu içinden alıp, dökelim. Ciğerin içine yeniden bir bardak su ekledikten sonra yaklaşık olarak 20 dakika kadar ciğeri pişirelim. Bu sırada soğanın kabuklarını soyalım biberleri de temiz bir şekilde yıkadıktan sonra büyük bir şekilde doğrayarak hazırlayalım. Dana ciğer piştikten hemen sonra doğradığımız soğan ve biberleri, acı seviyorsanız bol miktarda kırmızı pul biber, sevmiyorsak ayarı kadar pul biber, tuz ve kimyonu da ilave ettikten sonra bol zeytinyağı ekleyerek 10-15 dakika kadar kavuralım. Bu, mükemmel lezzet Antep usulü ciğer kavurması servise hazır. Tercihe göre yanına soğan piyazı ile servis de yapılabilir.

Afiyet olsun.
22.01.2024 01:00:05
Antep Usulü Ciğer Kavurma ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Antep Usulü Ciğer Kavurma Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "Antep Usulü Ciğer Kavurma"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin

Ciğer Saç Kavurma

Ciğer Saç Kavurma, özellikle yetişkinlerin daha çok severek tükettiği en faydalı besin ögelerinden bir tanesi de ciğerdir. Ciğer diğer et türlerinden daha fa...
Devamını Oku

Tavuk Ciğer Kavurma

Tavuk ciğer kavurma yemeği herkes tarafından tercih edilmeyen bir yemek türüdür. Genellikle yanında garnitür eşliğinde sevilerek yenen bir yemektir. Yapımı ç...
Devamını Oku

Ciğer Nasıl Pişirilir

Ciğer nasıl pişirilir, Ciğer herkes tarafından sevilmese de ülkemiz mutfağında yer alan ve çeşitli yörelerde çeşitli şekillerde pişirilen bir yiyecektir. Sağ...
Devamını Oku

Patatesli Ciğer

Patatesli ciğer, Patates patlıcangiller familyasından olan bir bitki olup neredeyse her yemeğin içerisinde her daim lezzet katabilen bir sebzedir. Sadece seb...
Devamını Oku

Ciğer Pişirme

Ciğer pişirme: Ciğer, bilindiği gibi demir eksikliğine ve kansızlığa iyi gelen en önemli hayvansal gıdalardan biridir. Ciğerin çeşit çeşit pişirme yöntemleri...
Devamını Oku

Güveçte Ciğer Tarifi

Güveçte Ciğer Tarifi, eşi benzeri olmayan lezzetlerden biri de güveçle yapılan ciğer yemeğidir. Güvecin doğal topraktan elde edilişi içerisinde pişirilen ciğ...
Devamını Oku

Ciğer Terbiyesi

Ciğer Terbiyesi; Doğu Anadolu ve Güney Doğu Anadolu yemek kültürleri arasında ilk sırayı almaktadır. Şöyle ki ciğer denildi mi akla ilk gelen Diyarbakır ciğe...
Devamını Oku

Ciğer Meze

Ciğer meze, herkesin severek tükettiği bir ara sıcaktır. Sağlıklı bir sakatat olan ciğer birçok şekilde hazırlanır. Bunlardan biri de ciğer meze tarifidir. G...
Devamını Oku

Ciğer Kıyma Kavurma

Ciğer kıyma kavurma, Özellikle dana ciğerinden daha lezzetli olan bu yemek Antep yöresine ait bir yemektir. Lezzeti ile tanınan ve diğer memleketlerde de ben...
Devamını Oku

Tavuk Ciğeri

Tavuk Ciğeri; içerisinde bulunan liflerden ve yüksek kas miktarından dolayı tavuğun en yararlı organlarından bir tanesidir. Bilhassa tavuk ciğeri vücuda aldı...
Devamını Oku

Dana Ciğer Kavurma

Dana ciğer kavurma, mutfağımızda önemli bir yeri olan yemeklerden biridir. Hem besleyici özelliğiyle hem de lezzetiyle sofraların baş köşesinde yer alır. Öze...
Devamını Oku

Ciğer Besin Değeri

Ciğer Besin Değeri, Kuzu, sığır, tavuk ve kaz gibi hayvanların karaciğeri, insanlarca besin besin olarak kullanılmaktadır. Fırınlanarak, kavrularak, ızg...
Devamını Oku

Ciğer Çorbası

Ciğer çorbası, özellikle Rumeli mutfağında sıkça görülen çorbalardan biridir. Eskiden Bulgaristan'dan göç eden kişilerce sakatatlardan yapılırdı. Günümü...
Devamını Oku

Ciğer Kavurma

Ciğer kavurma, Ciğer kavurma ülkemizin özellikle bazı kesimlerinin vazgeçilmez lezzetlerinden birisidir. Ciğer kavurma çok kişi tarafından beğenilen bir...
Devamını Oku

Fırında Tavuk Ciğeri Tarifi

Fırında tavuk ciğeri, diğer büyükbaş ve küçükbaş hayvanların ciğerlerinden daha ekonomik ve daha az yağlıdır. Tavuk ciğerini pişirirken tavaya çok az ya...
Devamını Oku

Ciğer Protein

Ciğer protein anlamında en besleyici gıdalardan biridir. Kümes ve memeli hayvanların ciğer yiyecek olarak tüketildiğinde hem lezzetli bir öğün hem de besleyi...
Devamını Oku

Ciğer Şiş

Ciğer şiş, ister mangalda, isterseniz ızgara tavasında yapabileceğiniz güzel bir tariftir. Hatta evlerde kullanılan elektrikli ızgaralarda bile pişirebilirsi...
Devamını Oku

Edirne Ciğeri

Edirne ciğeri, Bazı yemekler, yörelerle özdeşleşmiştir. İşte bunlardan biri de Edirne mutfağının en sevilen ve en bilinen lezzetlerinden ...
Devamını Oku

Fırında Ciğer

Fırında ciğer, çok güzel ve süper bir lezzettir. Ana yemek olarak ve görüntü olarak çok güzel bir yemek çeşididir. Fırında yapılması kızartmaya göre daha haf...
Devamını Oku

Ciğer Kızartması

Ciğer Kızartması, En güzel meze tarifleri arasında sayılabilecek ve tadına doyulmaz bir et yemeğidir. Ciğer seçimi size kalmış kuzu ya da dana ciğeri tercih ...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Ciğer Saç Kavurma
Tavuk Ciğer Kavurma
Ciğer Nasıl Pişirilir
Patatesli Ciğer
Ciğer Pişirme
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024