Piliç Ciğer, günlük hayatta taze olarak sık sık kasaplarda yerini alan küçükbaş hayvanların organlarından elde edilen bir ciğer türüdür. Doğal ortamlarda beslenen piliçlerin ciğerleri yapay gıdalarla beslenen piliçlere göre son derece sağlıklıdır. Türkiye'de özellikle Şanlı Urfa ve Diyarbakır yörelerindeki sofralarda ciğer vazgeçilmez yemeklerden biridir. Hatta sabah kahvaltılarında dahi bu yörelerde piliç ciğer tüketilmektedir. Piliç ciğerin pişirildikten hemen sonra sıcağı sıcağına midelere köşk kurması lezzet bakımından daha iyi olacaktır. Bunun yanı sıra bu besin maddesinin yanında soğan söğüşü, odun ateşinde biber közleme, şalgam suyu ve yayık ayranın olması iştahları kabartacaktır.
Piliç ciğer için gerekli malzemeler
600 gram piliç ciğer
2 adet büyük boy kuru soğan
2 adet domates
100 gram tuzsuz tereyağı
1 adet etli kırmızı biber
3 adet sivri yeşil biber
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
1 tatlı kaşığı karabiber
Maydanoz
Piliç ciğer hazırlanışı: Piliç ciğerlerinin zarları ve damar kısımları ayıklanır. Birkaç kez sudan geçirilerek yıkanır. Daha sonra ciğerler olabildiğince ince şekilde kıyılır. Bu yöntemin zırhla yapılması lezzetini daha da arttıracaktır. Ardından bir tava içerisine alınarak yaklaşık bir çay bardağı su ile az miktarda haşlanır. Suyunu çeken ciğerler bir köşede bekletilir. Soğanlar ince şekilde halka olarak kıyılır. Yeşil ve kırmızı biberlerde halka şeklinde doğranır. Tereyağı bir tava içerisine alınarak içerisine kıyılan soğan ve biberler eklenerek hafif kavrulmaya yakın kabukları soyularak ince doğranan domatesler ve haşlanan piliç ciğer eklenerek kısık ateşte pişirilmeye bırakılır. Ocaktan indirmeye yakın içerisine tuz, karabiber ve kırmızı toz biber konularak karıştırılır. Pişen ciğerler servis tabağına sıcak bir şekilde alınıp halka doğranmış soğan ve biber közleme ve maydanoz yaprakları yanına bırakılarak güzel bir sunum yapılır. Afiyet olsun.
Son Güncelleme : 30.04.2023 08:23:44
Piliç Ciğer ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.
1 Yorum Yapılmış "Piliç Ciğer"
Merhaba Arnavut ciğerini çok severim. Annem yapardı bende severek tüketirdim. Ben üniversite eğitimim için ailemden ayrılınca kendim yapıp yemek istedim ama yemeğin içindeki ciğeri ben kuzu ciğeri sanıyordum ve onun için kuzu ciğeri aldım. Tarifini okuduğumda ise tavuk ciğeri olduğunu öğrendim. Kuzu ciğeri ile pişirsem olur mu? Rezzan . 29.09.2018 09:59:55
1 YANITI GÖRÜNTÜLE
Valay : Doğal ortamda yetiştirilen hayvanların ciğeri oldukça lezzetli ve bir o kadarda besleyici özelliğe sahiptir. Özellikle kansızlığa iyi gelen arnavut ciğeri iyi pişirildiğinde tadına doyum olmaz.Kişinin damak tadına göre değişkenlik gösteren arnavut ciğeri genellikle tavuk ciğerinden yapılır. Ancak kuzu ciğeri ile yapan bir çok insanda bulunmaktadır. 05.10.2018 20:06:52
Ciğer Terbiyesi
Ciğer Terbiyesi; Doğu Anadolu ve Güney Doğu Anadolu yemek kültürleri arasında ilk sırayı almaktadır. Şöyle ki ciğer denildi mi akla ilk gelen Diyarbakır ciğeri gelmektedir. Diyarbakır, Şanlı Urfa da bulunanlar veya yolu düşenler çok iyi bilirler ki s...
Ciğerleri Üşütmek
Ciğerleri üşütmek, aslında direk olarak soğuk algınlığı ile aynı şeydir. İnsanlar soğuktan genellikle bölgesel olarak etkilenmektedir. Bu durumda da kişinin aldığı soğuk direk olarak solunum yollarından etkilemesi nedeni ile en büyük problem ciğerler...
Dana Ciğer Kavurma
Dana ciğer kavurma, mutfağımızda önemli bir yeri olan yemeklerden biridir. Hem besleyici özelliğiyle, hem de lezzetiyle sofraların baş köşesinde yer alır. Özellikle ciğer pişirirken birkaç püf noktasına dikkat edilirse, çok lezzetli piştiğini görebil...
Ciğerlerin Su Toplaması
Ciğerlerin su toplaması, Genel olarak plevra boşluğunda sadece oldukça küçük bir miktar kayganlığı sağlayıcı bir tür sıvı vardır. Akciğeri çepeçevre saran plevra zarının iki katmanı arasındaki boşluğa plevra boşluğu adı verilir. Ampiyem eğer ki bu b...
Ciğer Geliştirici İğne
Ciğer Geliştirici İğne; erken doğum eylemi 20-37. gebelik haftaları arasında erken doğum ihtimalinin düşünüldüğü durumları ifade etmek için kullanılmaktadır. Bu haftalar arasında bebekte bazı organ ve fonksiyonlar tam olarak gelişmemiş olduğundan d...
Ciğer Şiş
Ciğer şiş, ister mangalda, isterseniz ızgara tavasında yapabileceğiniz güzel bir tariftir. Hatta evlerde kullanılan elektrikli ızgaralarda bile pişirebilirsiniz. Ciğer seçiminde dana ciğeri ya da kuzu ciğeri tercih edebilirsiniz. Vereceğimiz ciğer şi...
Ciğer Açma Egzersizleri
Ciğer Açma Egzersizleri, solunum yollarında en etkili görevi üstlenen ciğerlerdir. Nefes alıp vermede akciğerlerin yapmış olduğu katkı ile birlikte sağlıklı olarak nefes alıp vermeyi sağlamaktayız. Akciğerleri açma egzersizleri ile birlikte ciğerleri...
Ciğer Ağrısı
Ciğer ağrısı, aslında kullanılması oldukça yanlış olan bir tabirdir. Çünkü akciğerler içerisinde ağrıyı algılayacak reseptörler bulunmaz. Bu nedenle insanlarda ciğerde ağrı bile olsa hissedilmemektedir. Fakat akciğer yakınlarında veya diğer organlard...
Ciğerde Leke
Ciğerde leke, Solunum yapmamızı yani nefes alıp vermemizi sağlayan ciğerlerimiz göğüsün iki yanında sağ ve sol olmak üzere iki tane bulunur. Akciğerler göğüs boşluğun da bulunmaktadır. Akciğerde bulunan veya şüphelenilen hastalıklar için akciğer film...
Ciğer Nasıl Kavrulur
Ciğer nasıl kavrulur: Ciğer kavurmak oldukça pratik ve basittir. Yarım saat içerisinde sofralarda hazır bulundurulabilir. İçerisine çeşitli sebzeler ilave ederek kavurabilirsiniz. Ciğer kavururken dikkat etmeniz gereken süredir. Fazla kavurmak veya a...
Ciğer Protein
Ciğer protein anlamında en besleyici gıdalardan biridir. Kümes ve memeli hayvanların ciğer yiyecek olarak tüketildiğinde hem lezzetli bir öğün hem de besleyici bir gıdadır. Tavuk, kaz, dana, kuzu ve sığır ciğerleri güvenle tüketilebilir. Ciğer ızgara...
Ciğer Kızartması
Ciğer Kızartması, En güzel meze tarifleri arasında sayılabilecek ve tadına doyulmaz bir et yemeğidir. Ciğer seçimi size kalmış kuzu yada dana ciğeri tercih edebilirsiniz. Ama ben bugün tarifimde dana ciğerini kullanacağım.Malzemeler;700 gram dana ciğ...
Ciğer Terbiyesi
Ciğerleri Üşütmek
Dana Ciğer Kavurma
Ciğerlerin Su Toplaması
Ciğer Geliştirici İğne
Ciğer Şiş
Ciğer Açma Egzersizleri
Ciğer Ağrısı
Ciğerde Leke
Ciğer Nasıl Kavrulur
Ciğer Protein
Ciğer Kızartması
Ciğer Saç Kavurma
Ciğer Kaç Kalori
Kuzu Ciğer Kavurma
Ciğerde Yara
Ciğer Nasıl Kızartılır
Tavuk Ciğeri
Hamilelikte Ciğer Yemek
Fırında Ciğer
Ciğer Besin Değeri
Ciğer Kıyma Kavurma
Yaprak Ciğer
Güveçte Ciğer Tarifi
Ciğerde Su Toplanması
Antep Usulü Ciğer Kavurma
Fırında Tavuk Ciğeri Tarifi
Ciğerde Tümör
Ciğer Meze
Ciğer Hastalıkları
Popüler İçerik
Ciğer Saç Kavurma
Ciğer Saç Kavurma, özellikle yetişkinlerin daha çok severek tükettiği en faydalı besin ögelerinden bir tanesi de ciğerdir. Ciğer diğer et türlerinden ...
Ciğer Kaç Kalori
Ciğer kaç kalori, Sakatat ürünlerinden birisi olarak dana ciğer, demir minerali zengin olması bakımından, düzenli tüketildiğinde insanın demir ihtiyac...
Kuzu Ciğer Kavurma
Kuzu ciğer kavurma, oldukça lezzetli ciğer yemekleri tariflerinden biridir. Kuzu ciğeri genellikle takım olarak yani yürek, böbrek ile birlikte satılı...
Ciğerde Yara
Ciğerde yara, genellikle akciğerde görülen problemlerden biridir. Oldukça yaygın olarak görülen bu durum birçok nedene bağlı olarak görülen bir durumd...
Ciğer Nasıl Kızartılır
Ciğer nasıl kızartılır, ciğer genellikle arnavut ciğeri, ciğer sote gibi tariflerle hazırlanır. Ciğer içeriğindeki demir sayesinde son derece faydalı ...
Tavuk Ciğeri
Tavuk Ciğeri; içerisinde bulunan liflerden ve yüksek kas miktarından dolayı tavuğun en yararlı organların dan bir tanesidir. Bilhassa tavuk ciğeri vü...
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez. Mayıs - 2023