{ "title": "Tavuk Ciğeri Kızartması", "image": "https://www.ciger.gen.tr/images/Tavuk-Cigeri-Kizartmasi-84.jpg", "date": "19.01.2024 00:00:37", "author": "Selen Karadeniz", "article": [ { "article": "Tavuk ciğeri kızartması, oldukça kolay hazırlanan, lezzetli ve besleyici bir tariftir. Dana, kuzu ciğerine göre daha hafif bir lezzeti vardır. Tavuk ciğerini baharatlarla, soğan gibi malzemelerle kızarttığınızda gerçekten güzel oluyor. Hem maliyeti uygun hem de damak tadınıza uygun bir tariftir. Büyüme çağındaki çocuklar içinde tavsiye edilen bir besindir. Kuzu ciğeriyle, dana ciğeriyle hazırladığınız her tarifi tavuk ciğeriyle de yapabilirsiniz. Tavuk ciğeri genellikle tavuk yüreklerle birlikte satışa sunulur. Bunları hep birlikte pişirebilirsiniz. Malzemelerimiz hazırsa hemen tavuk ciğeri kızartması yapmaya başlayabiliriz. Hepinize kolay gelsin.

Tavuk ciğeri kızartması için gereken malzemeler
Tavuk ciğeri kızartması nasıl yapılır?

Önce tavuk ciğerini küçük kuşbaşı şeklinde doğrayın. Ciğerle beklerken tavanın içinde zeytinyağını kızdırın. İçine tavuk ciğerlerini atarak kavurmaya başlayın. İçine tuzunu, karabiberini, kekik, kimyon ve kırmızı toz biberini de ilave edin. Bunları baştan koyarsanız ciğerler daha lezzetli olur. Kuru soğanı piyazlık şekilde doğrayın. Tavadaki tavuk ciğerler suyunu çekip pişmeye başladığında içine doğranmış soğanları d atın. Malzemelerin hepsini kavurup pişirdiğinizde, tavuk ciğeri kızartması da hazır olacak. Hiç beklemeden sıcak olarak tavuk ciğeri kızartmasını servis tabaklarına alabilirsiniz. Yanına pilavda pişirdiyseniz, kolay bir akşam yemeği menüsü hazırlamış olacaksınız.

Afiyet olsun.

" } ] }