{ "title": "Tavuk Ciğeri Kaç Kalori?", "image": "https://www.ciger.gen.tr/images/Tavuk-Cigeri-Kac-Kalori-64.jpg", "date": "20.01.2024 00:01:04", "author": "perihan ateş", "article": [ { "article": "Tavuk ciğeri kaç kalori, Pişmemiş bir tavuk ciğerinde ortalama olarak 147 kalori yani yüz gram kalori vardır. Tavuk karaciğeri içerisinde A vitamini demir, folik asit çinko ve potasyum oldukça zengin bir şekilde vardır. Ancak kolesterol miktarı yüksek olduğundan tüketiminin çok dikkatli bir şekilde yapılması gerekmektedir. Özellikle belirgin bir şekilde kalp rahatsızlığı olan kişilerin sakatat ürünlerinin hepsinden uzak durması gerekir. Aksi takdirde sakatat ürünlerinden olan tavuk ciğeri bile bu tür kronik rahatsızlıkları olan kişilerde olumsuzluklar meydana getirebilir. Özellikle günümüzde yetiştirilen tavukların hepsi çiftlik ürünü dediğimiz kısa sürelerde yetişen tavuklar olduğundan bu hayvanların etlerinde ve ciğerlerinde aynı zamanda kimyasallarda bulunmaktadır.

Tavuk ciğeri kaç kalori, Öncelikli olarak tavuk ciğeri her ne kadar tüketimi halk arasında yaygın olmasa da içerisinde bulunan kas lifleri ile düzenli olarak tüketildiğinde insan vücuduna enerji kazandırır. Ayrıca merkezi sinir sistemini uyarıcı bir etkisi de vardır. Aynı zamanda tavuk ciğeri zengin bir protein kaynağıdır. Bedenimizin ihtiyaç duyduğu tüm proteini karşılayacak kadar içerisinde protein barındırır. Ayrıca tavuk ciğerinde bulunan ve diş kemik sağlığına iyi gelen kalsiyumda oldukça faydalıdır. Bu kadar zengin bir içerik yapısına sahip olması ve bir sakatat ürünü olmasından ötürü içerisindeki kalori değeri de çok yüksektir. Ortalama, yüz gram bir tavuk ciğerinin içerisinde 170 kalori miktarı vardır. Buda kalp rahatsızlığı, yüksek tansiyon gibi kronik hastası olan kişilerin tüketmemesi gerektiğini gösterir.

Günümüzde tavuk ciğeri ok fazla tüketilen bir sakatat ürünü olmasa da bu besini tüketenlerin ciddi sağlık problemleri var ise doktorlarına danışmadan tüketmemesinde fayda vardır. Aslına bakar iseniz, genel olarak sakatat ürünlerinin hepsi kalorisi yüksek olan ürünlerdir. O nedenle tüketiminin belirli aralıklarda ve dengeli bir şekilde yapılması ilerleyen yaşlarda yaşanacak ciddi rahatsızlıklarında önüne geçer. Her şeyin başı sağlık olduğundan her beyaz et ürünün sakatatı da faydalıdır gibi bir yanlış kanı içerisine girilmemesi ve mutlaka ciddi sağlık sorunu olan insanların doktorlarına danışarak beslenmesi çok önemlidir.

" } ] }