{ "title": "Patatesli Ciğer", "image": "https://www.ciger.gen.tr/images/Patatesli-Ciger-93.jpg", "date": "19.01.2024 12:14:30", "author": "perihan ateş", "article": [ { "article": "Patatesli ciğer, Patates patlıcangiller familyasından olan bir bitki olup neredeyse her yemeğin içerisinde her daim lezzet katabilen bir sebzedir. Sadece sebze olarak kendi başına da birçok yemeği bulunan patates haşlanarak tüketildiğinde bile yenebilen hatta sağlıklı beslenmede veya şeker hastalığı olan kişilerin tüketmesi ile dengeli beslenmeye destek veren bir sebzedir. Ciğer ise her hayvanda birer adet bulunan ve özellikle küçük baş hayvanlarından alınanların kullanıldığı bir sakatat ürünüdür. Özellikle tek başına tüketilebildiğinde veya sebzeler ile birleştiğinde lezzetine lezzet ekleyen bir sakatat ürünü olan ciğer patates ile birleşerek yapıldığında değişik ve farklı lezzetler arayanların denemesi gereken bir lezzettir.

Patatesli ciğerin malzemeleri
Patatesli ciğerin nasıl yapılır?

Öncelikli olarak ciğerin kuşbaşı halinde doğranması gerekir. Fakat çok küçük doğranmaması gerekiyor. Daha sonra soğuk su ile yıkanarak bir süzgeç yardımı ile suyunu süzmesi için dinlemeye bırakılır. Daha sonra bir tencere içerisine yağ konularak içerisine doğranmış soğanlar ilave edilerek normal ateşte pembeleşinceye kadar kavrulur. Ciğerli içerisine ilave ederek üzerine kekik ve tuz eklenir ve bir iki tur karıştırılır. Daha sonra altı kısılarak on dakika pişirildikten sonra içerisine doğranmış patatesler eklenerek tekrar pişirilmeye devam edilir. Ciğerin pişimi esnasında kendi suyunu bırakması yemeğin pişmesi için gereken suyun oluşması için yeterlidir. Patatesli ciğer yemeğimiz yarım saat kısık ateşte piştikten sonra artık hazır ve servis edilebilirdir.

Afiyet olsun.

Bıraktığı kendi suyu patatesle beraber pişmeyi gerçekleştirir ve patatesli ciğer yemeğimiz yarım saat piştikten sonra hazır hale gelir.

Afiyet olsun." } ] }