{ "title": "Kuzu Ciğeri", "image": "https://www.ciger.gen.tr/images/kuzu-cigeri.jpg", "date": "21.01.2024 14:43:18", "author": "Selen Karadeniz", "article": [ { "article": "Kuzu ciğeri, dana ciğerine nazaran daha farklı bir lezzete olur. Ayrıca daha küçük olduğundan, genellikle takım şeklinde satılır. İçinde yürek, dalakta olur. Bu nedenle kuzu ciğerini bu şekilde daha rahat bulursunuz. Eğer kuzu ciğeri alırsanız, ızgarada pişirilirse tadı harika olur. Çoğu yörede kuzu ciğeri ile yapılan ızgara çok meşhurdur. Kahvaltılarda bile tercih edilir. Demir bakımından zengin olduğundan, kansızlık sorunu olanlara, hamilelere özellikle tavsiye edilir. Sizler için evde rahatlıkla tavada hazırlayacağınız kuzu ciğeri tarifi hazırladık. Ancak ızgara şeklinde pişirebileceğiniz özellikte bir tavanız olsun. Aynı mangalda pişirilen gibi lezzetli bir ciğer yiyeceksiniz. Şimdi birlikte kuzu ciğeri tarifini hazırlamaya başlayalım. Hepinize kolay gelsin.

Kuzu ciğeri için gerekli malzemeler
Kuzu ciğeri nasıl yapılır?

Önce zarı ayıklanmış kuzu ciğerini kuşbaşı şeklinde doğrayın. Malzemelerimiz arasında bulunan kuyruk yağı ciğere oldukça güzel bir lezzet veriyor. Bu nedenle kullanıyoruz. Kuyruk yağını ciğerleri doğradığınız boydan daha küçük doğrayın. Hazırladığınız çöp şişlere ciğerleri üç parça takın, yanına bir parçada kuyruk yağı takın. Bu sıralamayla hepsini çöp şişlere dizin.

Bu arada bir kâsenin içinde tuzla birlikte baharatların hepsini karıştırın. Bunun yarısını hazırladığınız kuzu ciğerlerinin üzerine serpin. Kalanını ciğerler pişerken kullanacağız. Şimdi ızgara tavanızı ocağın üzerine koyarak ısıtmaya başlayın. Kuzu ciğerlerini tava ısınınca içine dizin. Sıkça çevirerek ciğerleri pişirin. Pişmesine yakın üzerlerine kalan baharatlı karışımı serpin. Dilerseniz kuzu ciğeri yanında biber, domates gibi sebzeleri de pişirebilirsiniz. Kuzu ciğerini sıcak sıcak konuklarınıza ikram edebilirsiniz. Dilerseniz yanına maydanoz, soğan ve limon suyu ile hazırladığınız piyazı da ikram edebilirsiniz.

Afiyet olsun.
" } ] }