{ "title": "Kuzu Ciğer Kavurma", "image": "https://www.ciger.gen.tr/images/kuzu-ciger-kavurma.jpg", "date": "19.01.2024 06:12:49", "author": "Selen Karadeniz", "article": [ { "article": "Kuzu ciğer kavurma, oldukça lezzetli ciğer yemekleri tariflerinden biridir. Kuzu ciğeri genellikle takım olarak yani yürek, böbrek ile satılır. Bu nedenle ister bu şekilde kavurmanızı hazırlayabilir, isterseniz sadece kuzu ciğeri alarak yapabilirsiniz. Dana ciğere göre daha hafif, kendine has bir lezzeti olduğundan tarifi beğeneceğinizi umuyoruz. Ciğer kavurma pişirirken ciğeri yıkamamanızı tavsiye ediyoruz. Suyla temas eden ciğer daha sert olur. Bu nedenle yıkanmaması gerekiyor. Bazı tariflerde her ne kadar ciğerin yıkandığı belirtilse de tarifimizde ciğeri yıkamıyoruz. Şimdi hep beraber kuzu ciğer kavurmayı hazırlayalım. Fazla zamanımızı almayan bu tarifle güzel bir akşam menüsü hazırlayalım. Hepinize kolay gelsin.

Kuzu ciğer kavurma için gerekli malzemeler
Serviste kullanılacak malzemeler
Kuzu ciğer kavurma nasıl yapılır?

İlk olarak kuru soğanları ayıklayarak, piyazlık şekilde doğrayın. Sıvı yağı tavanın içine alarak, ocakta kızdırmaya başlayın. Doğradığınız soğanları hafifçe kavurun. Buna yemeklik doğranan biberleri ve ince kıydığınız sarımsakları ilave edin. Kısa süre daha kavurarak, zarı ayıklanmış kuşbaşı doğranan ciğerleri tavaya atın. Yaklaşık 5 dakika daha kavurarak, içine domates ve biber salçasını ilave edin. 1-2 dakika salça kokusunu çıkarana kadar kavurmaya devam edin. Kuzu ciğer kavurmayı yazın yaparsanız salça yerine domates kullanabilirsiniz. 2 adet domates işinizi görecektir. En son olarak kavurmanın tuzunu ve diğer baharatlarını ilave ederek, ocaktan alın.

Bu arada serviste kullanacağınız soğanı piyazlık doğrayarak, sıvı yağda hafifçe kavurun. Ocağı kapatarak içine kıydığınız maydanozları karıştırın. Kuzu ciğer kavurmanın yanında maydanozlu soğanı da koyarak ikramınızı yapın.

Afiyet olsun.
" } ] }