{ "title": "Fırında Ciğer", "image": "https://www.ciger.gen.tr/images/firinda-ciger.jpg", "date": "21.01.2024 02:14:28", "author": "ayşe ekercan", "article": [ { "article": "Fırında ciğer, çok güzel ve süper bir lezzettir. Ana yemek olarak ve görüntü olarak çok güzel bir yemek çeşididir. Fırında yapılması kızartmaya göre daha hafiftir.

Ciğerin insan vücuduna çok faydası vardır. Demir bakımından çok zengindir. Hem de çok lezzetli bir yemektir. Ciğeri pişirmeden önce çok fazla bir şekilde yıkanmaması gerekir. Çünkü mineral ve vitaminlerin kaybolmasına neden oluyor. Ciğer kansızlığa çok iyi geliyor. Ciğerin içinde B 12 vitamini vardır. Bu vitamin hafızayı kuvvetlendiriyor ve ciğeri tüketen kimselerin ilerleyen yaşlarda unutkanlığı en aza indiriyor. Ciğerde bol miktarda A vitamini bulunuyor. A vitamini ve folik asit bol miktarda bulunuyor. Bu yüzden göz hastalıkları önlüyor ve haftada en az bir iki defa ciğerin tüketilmesi gerekiyor. Ciğer insan vücudunda depolanmaz ve dışarı atılır. İnsan vücuduna faydalı birçok vitamin ve minerali bünyesinde toplar ve aynı zamanda bir oksidan kaynağıdır. Kan düşüklüğüne çok iyi geliyor. Hamile kadınların doğumdan sonra ve lohusalık döneminde yemeleri çok iyidir. Kan yapar. Bol enerji ve kuvvet verir. Sporcuları haftada en az bir defa ciğer yemeleri gerekiyor. Ciğerde antioksidan özelliği sayesinde vücuttaki bütün zararlı maddelerin dışarı atılmasını sağlıyor.

Fırında ciğerin malzemeleri
Fırında ciğerin nasıl yapılır?

İlk olarak ciğerleri hazırlayalım. Ciğerleri bıçakla kıyma gibi incecik kıyıyoruz. Daha sonra 2 tane soğanı ve sarımsağın kabuklarını soyalım. Onları da ince ince kıyıyoruz ve ciğerlerin üzerine ekleyelim. Ardından hepsini iyice karıştıralım ciğeri pişireceğimiz fırın tepsisine sıvı yağ koyalım. Daha sonra hazırladığımız ciğerleri tepsinin dip kısmına basarak yerleştiriyoruz. Daha sonra patates ince ince doğrayıp ve tüm sebzeleri bol suda yıkıyoruz ve doğruyoruz. İçine pul biberi, karabiberi, tuzu, limon suyunu ekliyoruz. Hazırladığımız ciğerin üzerine yayarak döküyoruz. Üst kısmına biraz sıvı yağ gezdirelim ve önceden ısıtılmış fırına pişirmek üzere koyalım ve iyice kızarana kadar pişirelim. Ciğer fazla suyunu bırakacağı için suyunu iyice çekene kadar pişirelim. Sonra servis yapacağımız tabağa alalım ve servise hazırdır.

Afiyet olsun.

" } ] }