{ "title": "Dana Ciğer Sote", "image": "https://www.ciger.gen.tr/images/dana-ciger-sote(1).jpg", "date": "18.01.2024 23:35:45", "author": "Dilek yurt", "article": [ { "article": "Dana ciğer sote yemeği çoğunluk tarafından tercih edilmeyen bir yemek türüdür. Genellikle yanında garnitür ile sevilerek yenen bir yemektir. Yapımı çok kolay olan ve az işlem gerektiren bir yemek çeşididir. Dana ciğer sote yemeği içerisindeki besinler açısından çok sağlıklı bir yemek türüdür. Dana ciğer sote yemeği aslında eski dönemlerde bakır saçlarda pişirilen çok lezzetli bir yemektir. Şimdilerde ise teflon veya çelik tavalarda pişirilmeye başlanmıştır. Fakat hala Anadolu'nun bazı illerinde bakır saç kültüründe pişirme tekniği devam ediyor. Çoğunluk ile dana ciğer sote yanında bir pilav veya patates kızartması eşliğinde sunulur. Ayrıca dana ciğer sote yanında garnitür ve birçok turşu çeşidi ile de sunuma hazır hale gelebilir. Türkiye'nin her bölgesinde tercih edilen dana ciğer sote genellikle Şanlıurfa yöresinde şişe takılıp mangalda hazır hale getirilir. Bu şekilde yapılan dana ciğer sote daha çok lezzetlidir. Şimdi gelin sizler ile bu lezzetli dana ciğer sote yemeğinin hazırlanışını inceleyelim.

Dana Ciğer Sote Malzemeleri
Garnitürü için
Dana Ciğer Sote Nasıl Yapılır?

İlk önce dana ciğerlerinin yağlarını ve zarlarını güzelce temizleyerek küp-küp doğrayın, sonrasında bol suda yıkayın ve 15 dk suda bekletip bekledikten sonra ise bol miktarda kâğıt peçetenin üzerine alıp fazla suyunu akıtın. Üzerine 1,5 tatlı kaşığı tuz ilave edip güzelce karıştırın, Sonrasında bu tuzlu karışımın üzerine unu ilave edin her yere eşit dağılmasında dikkat edin ve güzelce karışımı eşit oranda karıştırın. Sonrasında dana ciğerlerini bir süzgece alarak fazla ununu atın. Sonrasında ayrı bir teflon tencerede sıvı yağı kızdırın ve üzerine bu karışımı ilave ederek güzelce kızarmasını sağlayın. Sonrasında ciğerleri geniş düz bir servis tabağına alın.

Garnitürün nasıl yapılır?

İlk olarak patates biber ve havuçları küp-küp doğruyoruz ayrı bir teflon tencere sıvı yağımızı kızdırıyoruz sonrasında sebzeleri teker teker kızartıp servis tabağına alıyoruz diğer taraftan turşuları küp-küp doğruyoruz. Diğer taraftan yoğurt sarımsak ve mayonezi bir sos haline getiriyoruz. Sonrasında tüm sebzeleri sarımsak mayonez ve yoğurtlu sosa ilave ederek güzelce karıştırıyoruz. Bu garnitür karışının 20 dakika dolapta beklemeye sote servise hazır.

Afiyet olsun.

Ciğer sote kavurmasının püf noktası
" } ] }