{ "title": "Ciğer Yemekleri", "image": "https://www.ciger.gen.tr/images/ciger-yemekleri.jpg", "date": "19.01.2024 21:08:17", "author": "Selen Karadeniz", "article": [ { "article": "Ciğer yemekleri gerek meze olarak gerekse ana yemek olarak sıkça sofralarımızı süsler. Arnavut ciğerinden, ciğer şişe, ciğer dolma, ciğer yahni, ciğer kebabı, ciğer sote, ciğerli iç pilav, ciğerli omlet ve daha sayamadığımız kadar fazla ciğer yemekleri bulunmaktadır. Çoğu yörede en sevilen yemek türleri arasında yer alan ciğerin besleyici özelliği oldukça fazladır. Ancak ciğerin pişirme tekniğine dikkat edilmelidir. Piştiğinde kayış gibi olan, lezzetini kaybeden bir ciğer yememek için, verilen tariflerdeki püf noktalarına, ciğerin hazırlanma şekline özen göstermelisiniz. Özellikle ciğer yemekleri hazırlanırken ciğerin sinirlerinin temizlenmiş olmasına, zarının soyulmasına, ciğerin pişmeden önce yıkanmamasına dikkat etmelisiniz. Yağda kızartılarak yaptığınız ciğer yemeklerinde bol miktarda yağ kullanmaya, ciğeri kızgın yağda kısa sürede pişirmeye çalışın. Bu şekilde lezzetli bir ciğer yiyebilirsiniz. Ciğer demir bakımından zengin bir besindir. Çocukların gelişme çağında ciğeri yemesine, ciğeri sevmesine çalışmalıyız. Sizler için değişik ciğer yemekleri tarifleri hazırladık. Bunların arasından beğendiklerinizi seçip pişirmenizi öneriyoruz.