{ "title": "Ciğer Terbiyesi", "image": "https://www.ciger.gen.tr/images/ciger-terbiyesi.jpg", "date": "19.01.2024 10:40:34", "author": "ilyas sezgin", "article": [ { "article": "Ciğer Terbiyesi; Doğu Anadolu ve Güney Doğu Anadolu yemek kültürleri arasında ilk sırayı almaktadır. Şöyle ki ciğer denildi mi akla ilk gelen Diyarbakır ciğeri gelmektedir. Diyarbakır, Şanlıurfa'da bulunanlar veya yolu düşenler çok iyi bilirler ki sabah kahvaltılarda dahi günlük olarak ciğer tüketilir. Hatta cadde ve sokaklarda tezgâhlar kurulur ve öğlene doğru tekrardan tezgâhlar kaldırılır. Sabahları birçok cadde ve sokaklarında etrafı ciğer kokusu yayar. Bundan dolayı, ciğer terbiyesi olarak bizde sizler için bu harika lezzeti kendi evinizde hazırlayabileceğiniz şekilde ciğer terbiye edilmesini açıklayacak olursak;

Ciğer Terbiyesi İçin Gerekli Malzemeleri
Ciğer Terbiyesi Nasıl Yapılır?

Ciğer terbiyesi hazırlanışı için ilk olarak almış olduğunuz ciğerinizi kuşbaşından biraz daha ufak olacak şekilde dilimleyerek ayrı bir kaba boşaltarak bir köşede bırakınız. Ardından genişçe bir kap alarak içine ilk olarak zeytinyağını aktarın ve sırası ile kimyon, kurutulmuş naneyi, pul biberini ve ölçeğine kendiniz karar verebileceğiniz kadar tuzu da aktarın ve son olarak sarımsakları iyice dövdükten sonra aynı şekilde kaba aktararak elinize eldivenlerinizi taktıktan sonra homojen karışımını sağlayana kadar harmanlayınız ve karışımı sağladıktan sonra kabın içine dana önceden dilimlediğiniz ciğerleri de aktararak iyice karıştırın. Ciğeri attıktan sonra elleriniz ile karıştırma sağlarken hafiften de olsa aynı zamanda yoğururcasına karıştırın ve son olarak birer tepsiye veya geniş bir kabın altına streç filmi seriniz. Fakat streç filmi asla koparmayın. Streç filmin üstüne harmanladığınız ciğerleri aktararak alttan ve üstten sıkıca hava almayacak şekilde üstünü de streç filim ile kapayınız. Hazırlamış olduğunuz ciğerleri buzdolabına yerleştirerek minimum bir saat kadar beklettikten sonra şişlere takarak pişirebilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun.
" } ] }