{ "title": "Ciğer Tava", "image": "https://www.ciger.gen.tr/images/ciger-tava.jpg", "date": "20.01.2024 03:06:59", "author": "güner gültekin", "article": [ { "article": "Ciğer tava: Ciğer, sağlık açısından çok faydalı bir et türüdür. İçerisinde demir, çinko ve beyne yaralı birçok vitamin barındırır. Anemi hastalarının sık sık tüketmesi gerekmektedir. Ciğer bağımlılık yapan bir yiyecek olup, öyle ki kahvaltısını ciğerle yapan birçok insan vardır. Ciğerin birçok yapılış şekli vardır. Şimdi sizlerle yapımı kolay ve bir o kadar da baharatlarla zenginleştirilmiş ciğer tava tarifini sunacağım.

Ciğer Tava Malzemeleri
Ciğer Tava Nasıl Yapılır?

Derin bir kabın içerisine ciğerler koyulur. İyi bir tava yapılmak isteniyorsa ciğerlerin sinirleri alınmış ve taze olmalıdır. Üzerine ilk öce tuz serpilir. Daha sonra kiraz kızdıktan sonra ciğerler karabiber, pul biber ve son olarak kekik koyularak ciğerler harmanlanır. Diğer taraftan yanmaz bir tavaya zeytinyağı koyulur yağ biraz kızdıktan sonra ciğerler una bulanarak kızartılmaya başalar. Çevirerek ve başında durarak pişirmek gerekir. Ne çok yumuşak ne de çok kuru olmamalıdır. Kızarınca sıcak sıcak servis edilir. İsteğe göre ciğer tavaya soğanda eklenebilir. Üzerine ince kıyılmış maydanozlar koyularak servise sunulur.

Afiyet olsun.
" } ] }