{ "title": "Ciğer Sarma", "image": "https://www.ciger.gen.tr/images/ciger-sarma.jpg", "date": "19.01.2024 01:14:15", "author": "Yonca emine çelik", "article": [ { "article": "Ciğer sarma, Türkiye'de en çok Edirne yöresine ait bir Trakya mutfağı yemeğidir. Aslında içeriği kullanılan malzemeleri ve yapım aşamaları göz önüne alındığında daha çok bir Rumeli mutfağı ürününe benzer. Çünkü sakatatlar en çok Rumeli mutfağında kullanılır. Eski zamanlarda ciğer sarma özellikle Hıdırellez zamanında yapılır komşulara dağıtılırdı. Ciğer sarma yapılıp dağıtılması aynı zamanda bir statü göstergesi algısını ortaya koyuyordu. Özellikle Osmanlı mutfağı yemeği yapılan restoranlarda bulabileceğiniz ve severek tüketebileceğiniz yiyeceklerdendir.