{ "title": "Ciğer Pişirme", "image": "https://www.ciger.gen.tr/images/ciger-pisirme.jpg", "date": "21.01.2024 19:41:57", "author": "güner gültekin", "article": [ { "article": "Ciğer pişirme: Ciğer, bilindiği gibi demir eksikliğine ve kansızlığa iyi gelen en önemli hayvansal gıdalardan biridir. Ciğerin çeşit çeşit pişirme yöntemleri vardır. Bunlardan en çok tercih edileni ciğer kavurmasıdır. Ciğer kavurması gayet lezzetli ve pilav çeşitlerinin yanına en çok yakışan yemeklerden biridir.

Ciğer Kavurması Malzemeleri
Ciğer Kavurması Nasıl Yapılır?

Soğanları yemeklik şekilde doğrayalım. Bir miktar sıvı yağ da soğanlar pembeleşinceye kadar kavuralım. Bir taraftan başka bir tencerede ciğerler suyunu bırakıp çekinceye kadar ocakta bırakalım. Üzerine suyunu çeken kuşbaşı doğranmış ciğerleri koyalım. Soğanla birlikte kavurmaya devam edelim. Kimyon, karabiber ve tuzu ekleyip iyice kavuralım. Ciğerler kavrulduktan sonra ince ince kıyılmış maydanozları üzerine ekleyip, servise sunalım.

Ciğerin başka yapılış şekli ise şu şekildedir.

Ciğerleri ince ve kare biçiminde ortadan ayıralım daha sonra un ve tuza bulayıp bol yağda kızartalım. Yanına pilav ve salata ile servise sunalım.

Afiyet olsun.
" } ] }