{ "title": "Ciğer Nasıl Pişirilir", "image": "https://www.ciger.gen.tr/images/Ciger-Nasil-Pisirilir-69.jpg", "date": "21.01.2024 00:58:41", "author": "Ceyda Kekik", "article": [ { "article": "Ciğer nasıl pişirilir, Ciğer herkes tarafından sevilmese de ülkemiz mutfağında yer alan ve çeşitli yörelerde çeşitli şekillerde pişirilen bir yiyecektir. Sağlıklı bir et türü olarak özellikle vücuttaki demir miktarına büyük katkısı vardır. Ciğer yapmadan önce dikkat edilmesi gereken bildiğiniz ve tanıdığınız kasaptan alınmalıdır. Taze ve güvenilir yerden aldığınız ciğeri kasabınızdan temizleyip isteğinize göre dilimlemesini istemelisiniz. Ciğer temizlenirken üzerinde bulunan zarın ve sinirlerin çok iyi temizlenmesi gerekir bu en az nasıl pişirildiği kadar önemlidir. Birçok şekillerde pişirilebilen ciğerin ülkemizde özellikle kızartması, kavurması ve dolması yapılır ve sevilir. Aşağıda bu tariflerden birisini bulabilirsiniz.

Ciğer nasıl pişirilir, malzemeleri nelerdir?
Ciğer Nasıl Pişirilir? Kasaptan aldığınız ve güzelce temizletip kuşbaşı doğrattığınız ciğerleri tencereye alın ve yağ ile kuyruk yağını, tuz ve sirkeyi de ekleyerek ocağın altını açın ve kısık ateşte kapağını kapatarak suyunu salıp tekrar çekerek kavrulmaya bırakın. Bu esnada kapağını açmayın yoksa ciğeriniz kuru olur ve lezzetini kaybeder. Kuru soğanları yarım halka şeklinde doğradıktan sonra kavrulan ciğerleri tencereden alıp onun yerine tencereye koyun ve biraz kavurduktan sonra üzerine ciğerleri ekleyin, daha sonra bir miktar su ekleyerek suyunu çekene kadar kavurun. Ciğerleri masaya getirmeden önce ocaktan alıp servis tabağına yerleştirin. Üzerine ince kıyılmış maydanozları koyarak süsleyin. Servis sırasında yanına yapacağınız yeşilliklerden yapılmış bir salata ciğerdeki demirin vücudunuzda kolayca emilimini sağlar ve ayrıca lezzeti pekiştirir. Sofralarınızın aranılan yemeği olabilecek bu tarif lezzeti ile birçok kez talep görecektir.

Afiyet olsun.

" } ] }