{ "title": "Ciğer Nasıl Kızartılır", "image": "https://www.ciger.gen.tr/images/Ciger-Nasil-Kizartilir-89.jpg", "date": "21.01.2024 18:17:41", "author": "Selen Karadeniz", "article": [ { "article": "Ciğer nasıl kızartılır, ciğer genellikle arnavut ciğeri, ciğer sote gibi tariflerle hazırlanır. Ciğer içeriğindeki demir sayesinde son derece faydalı bir besindir. Usulüne uygun şekilde kızartılırsa oldukça lezzetli olur. Ciğerin bol yağda ve kısa sürede kızartılması gerekir. Çok kızartılırsa, lezzetini kaybeder. İyi, lezzetli bir ciğer yemek isterseniz kasabınızdan sinirleri çıkarılmış taze ciğer almalısınız. Genellikle kuzu ciğeri ile yapılan arnavut ciğerini arzu edenler dana ciğeri kullanarak da yapabilir. Yanında maydanozla harmanlanmış kuru soğanla ve kızarmış patatesle servis edeceğiniz ciğerin tadına doyum olmaz. Şimdi ciğer nasıl kızartılır, nasıl pişirilir tarifimizde anlatmaya çalışalım. Hepinize kolay gelsin.

Ciğer nasıl kızartılır, hangi malzemeler kullanılır?
Ciğer nasıl kızartılır?

Ciğerin zarı ve sinirleri çıkarılmamışsa, önce bunları ayıklamalısınız. Ciğeri kızartmak için önceden bu hazırlıkları mutlaka yapın. Ciğeri pişirmeden önce yıkamayın. Ayıklanmış ciğeri küp şeklinde doğrayın ve bir kevgire alın. Biraz tuzlayarak içindeki kanının akmasını bekleyin. Bu arada unla, tuzu ve karbonatı karıştırın. Arzu edenler bunu bir torbanın içinde yapabilir. Bu sayede ciğeri unlamanız daha kolay olur. Dinlenen ciğeri unlu torbanın içine atarak iyice unla bulayın. Bu arada tavanın içine bol sıvı yağ koyarak kızdırın. Ciğerlerin fazla ununu silkeleyerek kızgın yağa atın. Eğer tavanın büyük değilse, iki partide ciğeri kızartmalısınız. Ciğer çok kısa sürede pişeceği için, kızgın yağda en fazla bir dakikada pişecektir. Hemen kevgirle yağın içinde ciğerleri alın. Bunları servis tabağına yerleştirin. Yanına maydanozlu soğan piyazı yerleştirin. Biraz da kızarmış patates koyarsanız, ciğer kızartması nefis bir menü olacaktır.

Afiyet olsun.
" } ] }