{ "title": "Ciğer Nasıl Kavrulur", "image": "https://www.ciger.gen.tr/images/Ciger-Nasil-Kavrulur-64.jpg", "date": "27.01.2024 07:52:22", "author": "haceryaman", "article": [ { "article": "Ciğer nasıl kavrulur: Ciğer kavurmak oldukça pratik ve basittir. Yarım saat içerisinde sofralarda hazır bulundurulabilir. İçerisine çeşitli sebzeler ilave ederek kavurabilirsiniz. Ciğer kavururken dikkat etmeniz gereken süredir. Fazla kavurmak veya az kavurmak ciğerin lezzetinin tam olmamasına neden olmaktadır. Bunun için zamanını iyi ayarlamak lazım. Besin değeri yüksek olan bu yemeğe yeşil biber, soğan, domates ilave ederek de kavurabilirsiniz. Sizde ailenize ve sevdiklerinize eşsiz bir ciğer sunumunda bulunmak istiyorsanız ve ciğer nasıl kavrulur bilmiyorsanız işte tarifi. Mutlaka denemelisiniz. Ciğer seven herkese tavsiye ederiz. Şimdiden kolay gelsin.

Ciğer kavurmak için gerekli olan malzemeler
Ciğer Nasıl Kavrulur?

Öncelikle ciğeri bol su ile yıkayıp üzerindeki ince zarı ve içerisindeki damarları temizleyin. Daha sonra kuşbaşı şeklinde ciğerleri doğrayın. Doğranan ciğerleri bir tava veya tencere içerisine koyarak içerisine yarım çay bardağı kadar su ilave edin. Tencerenin kapağını kapatarak ocağın üzerine koyun. Kısık ateşte 25 dakika kadar kendi halinde ara ara karıştırarak kavurun. Süre dolunca tereyağı ve zeytinyağını ilave ederek sık sık karıştırarak kavurmaya devam edin. Artık ciğerin içerisine tuzunu ve kırmızı pul biberi ilave edin ve iyice karıştırın. 10 dakika kadar da bu şekilde kısık ateşte ciğer kavrulduktan sonra ocağın altını kapatarak pişen yemeği dinlendirin. Artık ciğer kavurması hazır, tabaklara alıp sade bir şekilde pilav eşliğinde servis yapabilirsiniz.

Afiyet olsun.
" } ] }