{ "title": "Ciğer Meze", "image": "https://www.ciger.gen.tr/images/Ciger-Meze-79.jpg", "date": "21.01.2024 08:24:40", "author": "Derya YAMAN", "article": [ { "article": "Ciğer meze, herkesin severek tükettiği bir ara sıcaktır. Sağlıklı bir sakatat olan ciğer birçok şekilde hazırlanır. Bunlardan biri de ciğer meze tarifidir. Genelde lokantalarda yediğimiz ciğer meze tarifini sizde evinizde kolaylıkla yapabilirsiniz. Yapmanız gereken sizin için hazırladığımız tarifteki püf noktaları takip etmektir. Gerçekten lezzetli bir ciğer meze yapmak istiyorsanız mutlaka zarı ve sinirleri temizlenmelidir. Siz kendiniz yapamazsınız kasabınızdan rica edebilirsiniz. Güzel ve lezzetli ciğer meze az pişirilerek yapılmalıdır. Genellikle ciğer meze yapılırken yapılan diğer yanlış, ciğeri fazla pişirmektir. Pişirme süresi kızgın bol yağda 1,5 dakikadır. Şimdi ciğer meze nasıl yapılır size onu anlatalım,

Ciğer meze için gerekli malzemeler
Ciğer meze nasıl yapılır?

Ciğerleri yan yan ince ince olacak şekilde doğradıktan sonra güzelce yıkayın. Delikli bir süzgeçte bir müddet bekleterek suyunun iyice süzülmesini bekleyin. Süzülen ciğerin üzerine kâfi miktarda tuz serpin. Bir tabakta ciğerleri güzelce una bulayım ve fazla unun dökülmesi için elekte tutun aksi takdirde fazla un yağda yanar. Bol miktarda sıvı yağı derin bir kızartma kabına koyun ve ocağa alın. Isınan yağı kontrol amaçlı içine bir parça ciğer atarak kontrol edebilirsiniz. Kızaran yağda ciğerleri güzelce kızartın ve fazla yağını süzmek için delikli bir kaba alın. Bütün ciğerlere aynı şekilde pişirin. Farklı bir tavaya sıvı yağ koyun ocağa alın. İçerisine kabuklarını soyup halka şeklinde doğradığınız soğanları ilave edin. Ara sıra karıştırarak içerisine tereyağı koyduktan sonra soğanlar karamelize olana kadar pişirin. Pişen soğanları ciğerlerle karıştırın. Maydanozu yıkadıktan sonra ince ince kıyın ve içerisine karıştırın. Son olarak üzerine karabiber gezdirerek iyice harmanlayın. Ciğer meze servise hazır, isterseniz sıcak ya da soğuk olarak sunabilirsiniz. Ciğer mezeyi servis tabağına aldıktan sonra maydanoz yaprakları, domates ve biber dilimleriyle süsleyin, Afiyet olsun.

" } ] }