{ "title": "Ciğer Kızartması", "image": "https://www.ciger.gen.tr/images/ciger-kizartmasi.jpg", "date": "19.01.2024 06:00:22", "author": "BURCU YALÇIN", "article": [ { "article": "Ciğer Kızartması, En güzel meze tarifleri arasında sayılabilecek ve tadına doyulmaz bir et yemeğidir. Ciğer seçimi size kalmış kuzu ya da dana ciğeri tercih edebilirsiniz. Ama ben bugün tarifimde dana ciğerini kullanacağım.

Ciğer Kızartması Malzemeleri
Kızartması için
Garnitür için
Ciğer Kızartması Nasıl Yapılır?

Ciğerleri bir kaba koyunuz. Üzerlerini birkaç santim aşacak kadar buzlu su koyun ve 10 dk bekleyiniz. Bu sürenin sonunda ciğerleri sudan çıkarın ve zarlarını soyunuz. Ciğeri küp-küp doğrayın. Tekrar suya koyup kanlarının çıkması için bir 10 dk daha bekleyin ve sonra kaptan alıp süzdürün.

Unu ve tuzu bir kaba eleyin ve pul biberi de ekleyerek karıştırınız. Ciğerleri bu karışımın içine atın ve her tarafına eşit bir şekilde yayıldığından emin olun. Sonra kuru bir süzgece alın ve fazla unu süzgeci silkeleyerek atın.

Sıvı yağı kızartma tenceresine alarak ısıtın. Yağ kızdıktan sonra ciğerleri içine atarak 1,5-2 dk kızartıyoruz. Yağdan ciğerleri süre sonunda süzerek alın ve ikinci bir kızartma için yağın tekrardan kızmasını bekleyin. Çıkarttığımız ciğerlerin üzerine tekrardan un serpiştiriyoruz. Yağ tekrardan kızdıktan sonra ciğerlerimizi bir kez daha yağın içine atarak 1 dk daha kızartıyoruz. Yağdan aldığımız ciğerleri hem soğumasını engellemek hem de dinlenmesi için kapaklı bir kabın içine alıyoruz. Ciğerleri kızarttığımız yağdan birkaç kaşık ciğerlerin üzerine gezdirin. Kabın kapağını kapatarak üzerini bezle sarıyor ve 15 dk dinlenmeye bırakıyoruz.

Ciğerler dinlenirken bu arada biz 2 adet patatesi soyup küp-küp doğrayarak kızartıyoruz. Ciğerin garnitürü için ince ince doğranmış soğanı tuzla ovarak öldürün ve bir süzgeç içine alarak üzerinden bol su gezdirerek yıkayın ve süzdürün. İnce kıyılmış maydanoz, toz kırmızı biber ve limon suyuyla soğanı iyice harmanlayarak karıştırınız.

Dinlenmiş olan ciğer kızartmasını servis tabağına alarak yanına kızartılmış patates ve maydanozlu soğanıyla birlikte ister sıcak ister ılık bir şekilde servis ediniz.

Afiyet olsun.

NOT: Emziren hanımlar için ciğer, süt arttırmada faydalı bir besindir. Emzirme dönemi boyunca yemeyi ihmal etmeyiniz.
" } ] }