{ "title": "Ciğer Kebabı", "image": "https://www.ciger.gen.tr/images/ciger-kebabi.jpg", "date": "19.01.2024 17:44:25", "author": "Fatma Kaya", "article": [ { "article": "
Ciğer kebabı Gaziantep mutfağında yaygın olarak yapılan bir mangal çeşididir. Çartlak kebabı da denilen ciğer, yöresel olarak baharatsız pişirilip daha sonradan üzerine baharat atılarak yenir. Mangal ve ızgaranın yanı sıra tavada da kızartılarak hazırlanabilir. Ciğer kebabı şiş olarak hazırlandığında pişirilmeden önce aralarına kuyruk yağı koymak kebabı daha lezzetli yapacaktır. Ciğerler yapısı gereği normal etlerden çok daha fazla kanlıdır. Eğer kasaptan bütün alınıp evde doğrandıysa terbiye etmeden önce bir süre süzgeçte süzmekte fayda vardır.

Ciğer kebabı için gerekli malzemeler
Ciğer kebabı nasıl yapılır?

Soğanlar ve sarımsaklar soyulup bir kapın içinde rendelenir. Üzerine baharatlar ve sıvı yağ eklenir. İyice karıştırılıp harmanlanır. Hazır olan sosa uygun şekilde doğranmış ciğerler konur ve iyice karıştırılır. Kabın üzeri kapatılıp buz dolabında 1-2 saat bekletilir. Daha sonra şişlere geçirilip ızgarada pişirilir. Salçalı bulgur pilavı ve salata ile servis edilebilir.
" } ] }