{ "title": "Ciğer Faydaları", "image": "https://www.ciger.gen.tr/images/ciger-faydalari.jpg", "date": "21.01.2024 13:54:13", "author": "Selen Karadeniz", "article": [ { "article": "Ciğer faydaları, ciğer çoğu kişinin sevdiği bir yiyecektir. Türk mutfağında ayrı bir yeri vardır. Güneydoğu illerimizde kahvaltıda bile tüketilir. Ciğer demir bakımından zengin, folik asit, A, B12 vitaminlerini içeren önemli bir yiyecektir. Tam bir antioksidan deposudur. İnce kesilen dilimler halinde kızartılarak ya da arnavut ciğeri yapılarak tüketilebilir. Bunların dışında ciğer yahni, ciğer dolma gibi çeşitli pişirme şekilleri bulunmaktadır. Ciğer pişirirken dikkat edilmesi gereken en önemli detay ciğerin yıkanmamasıdır. Bu sayede hem lezzetini korur hem de içeriğindeki vitamin ve mineraller kaybolmaz. Bu kan yapan yiyeceği uygun şekilde pişirirseniz, azami faydasını görebilirsiniz. Ancak ilaç kullananlar ciğer yerken dikkatli olmalıdır. Uzmanlar ilaçlarla birlikte ciğer tüketilmesini tavsiye etmez. Çünkü ilaçların etkisini azalttığı bilinmektedir. Kimyasalları vücuttan atarak, ilaçların faydasını düşürür. Ancak ciğer faydaları bakımında daha değerli bir yiyecektir. Bu yüzden herkes tarafından tüketilmelidir.

Ciğerin faydaları nelerdir?
Ciğer faydaları bakımından her yaştan kişiye tavsiye edilen bir besindir. Bu nedenle çocuklarınızın gelişme çağında onlara ciğeri sevdirin. Hiç yemeseler bile, çorbalarının içine haşlayarak ezip koyun. İleri yaştaki kişiler içinde oldukça faydalı olduğunu unutmayın. Ciğeri çeşitli şekillerde pişirerek, her hafta tüketmeye özen gösterin.
" } ] }