{ "title": "Arnavut Ciğeri", "image": "https://www.ciger.gen.tr/images/arnavut-cigeri(1).jpg", "date": "20.01.2024 15:56:43", "author": "Selen Karadeniz", "article": [ { "article": "Arnavut ciğeri, mutfağımızda ayrı bir yeri olan yemek türlerinden biridir. Ciğer çeşitli şekillerde pişirilen oldukça lezzetli bir besindir. Arnavut ciğeri olarak hem meze gibi hem de ana yemek gibi tüketilebilir. Ülkemizde farklı illerde değişik tarzda hazırlanan ciğeri bir de bu şekilde pişirmenizi tavsiye ederiz. Bu tarifi dışarıda mutlaka tattığınızı tahmin ediyoruz. Bir de evinizde kendiniz yaparak denemelisiniz. Özellikle yanında ikram edeceğiniz çeri domates, kırmızı soğan, kızarmış küp patates, ince kıyılan maydanozla birlikte harika bir tarif hazırlayacaksınız. Arnavut ciğeri yapmak için, önce dana ciğeri almanız gerekir. En lezzetlisi bu şekilde hazırlanabilir. Sinirleri ayıklanmış ciğerle tarifi yapmanızı öneriyoruz. Bir de ciğeri bol yağda kızartmanızı tavsiye ediyoruz. Biliyorsunuz ciğer çok çabuk pişer. Eğer uzun süre pişirirseniz istediğiniz lezzeti elde edemezsiniz. Tavında pişirilmiş ciğer daha lezzetli olur. Dilerseniz ciğeri tarifimizdeki gibi birlikte pişirelim Hepinize kolay gelsin.