{ "title": "Arnavut Ciğeri", "image": "https://www.ciger.gen.tr/images/arnavut-cigeri(1).jpg", "date": "20.01.2024 15:56:43", "author": "Selen Karadeniz", "article": [ { "article": "Arnavut ciğeri, mutfağımızda ayrı bir yeri olan yemek türlerinden biridir. Ciğer çeşitli şekillerde pişirilen oldukça lezzetli bir besindir. Arnavut ciğeri olarak hem meze gibi hem de ana yemek gibi tüketilebilir. Ülkemizde farklı illerde değişik tarzda hazırlanan ciğeri bir de bu şekilde pişirmenizi tavsiye ederiz. Bu tarifi dışarıda mutlaka tattığınızı tahmin ediyoruz. Bir de evinizde kendiniz yaparak denemelisiniz. Özellikle yanında ikram edeceğiniz çeri domates, kırmızı soğan, kızarmış küp patates, ince kıyılan maydanozla birlikte harika bir tarif hazırlayacaksınız. Arnavut ciğeri yapmak için, önce dana ciğeri almanız gerekir. En lezzetlisi bu şekilde hazırlanabilir. Sinirleri ayıklanmış ciğerle tarifi yapmanızı öneriyoruz. Bir de ciğeri bol yağda kızartmanızı tavsiye ediyoruz. Biliyorsunuz ciğer çok çabuk pişer. Eğer uzun süre pişirirseniz istediğiniz lezzeti elde edemezsiniz. Tavında pişirilmiş ciğer daha lezzetli olur. Dilerseniz ciğeri tarifimizdeki gibi birlikte pişirelim Hepinize kolay gelsin.

Arnavut ciğeri için gerekli malzemeler
Arnavut ciğeri nasıl yapılır?

Önce arnavut ciğerinin yanında servis edeceğimiz piyazı hazırlamamız gerekir. Kuru soğanları piyazlık doğrayarak, maydanozu da ince kıyalım. Soğanları biraz tuzla ovuşturalım. Daha sonra tel süzgeçten geçirerek suyla yıkayabilirsiniz. Ancak tuzunu fazla atmayarak, soğanları bu şekilde kullanmanız daha yararlı olacaktır. Vitaminlerini kaybetmemiş olursunuz. Daha sonra soğanları, kıyılmış maydanoz ve limon suyuyla karıştırıp, tabağın içine alabilirsiniz.

Şimdi sıra ciğeri hazırlamaya geldi. Önce dana ciğerini 10 dakika kadar buzlu suyun içinde bekletin. Böylece zarını daha kolay soyacaksınız. Ciğerin sinirleri mutlaka ayıklanmış olsun. Bunu kasabınız yapmadıysa, siz mutlaka yapın. Çünkü arnavut ciğeri bu şekilde hazırlanıyor. Yoksa yerken sinirler ağzınıza gelebilir. Daha sonra ciğerin zarını ayıklayın. Bunları kuşbaşı şeklinde doğrayın. Bunları delikli süzgece koyarak bekletin. Bu arada ciğer kanını iyice akıtacaktır. Ciğeri bu aşamada sakın yıkamayın. Lezzetini kaybedebilir.

Sıra un ve tuzu karıştırmaya geldi. İçine toz kırmızı biberde koyarak geniş bir kâsede hepsini karıştırın. İçine ciğerleri atın ve iyice unlayın. Fazla unlarını silkeleyip, ciğerleri süzgecin içine alın yeniden. Bu arada tavanın içinde bol sıvı yağı kızdırın. Yağ iyice kızınca ciğerleri partiler halinde kızartın. Fakat pişme zamanına dikkat edin. Ne uzun kızarmalı ne de az kızarmalı. Kızaran ciğerleri servis tabağına alabilirsiniz. Yanında hazırladığınız soğanlı piyazı da ikram ederek, arnavut ciğerini sevdiklerinizin beğenisine sunabilirsiniz. Hem sıcak olarak hem de soğuk olarak servisinizi yapabilirsiniz.

Afiyet olsun.
" } ] }