{ "title": "Arnavut Ciğeri Nasıl Yapılır", "image": "https://www.ciger.gen.tr/images/Arnavut-Cigeri-Nasil-Yapilir-16.jpg", "date": "19.01.2024 09:26:16", "author": "sümeye", "article": [ { "article": "Arnavut Ciğeri Nasıl Yapılır, Arnavut ciğeri yapmak için, ciğerin damarsız olanı seçilir ve zarı temizlenip küp doğranır, süzgeçte bekleyen ve kanı süzülen ciğerler güzelce unlanıp bol yağda kızartılır. Arnavut ciğeri çok lezzetlidir, yapması da çok kolay ve pratiktir. Arnavut ciğerini yaparken ciğer hiç yıkanmamalıdır, çünkü yıkanmayan ciğer pişince daha lezzetli olur. Çok küçük doğranan ve yıkanan ciğer pişerken sertleşir. Buna dikkat etmek gerekir. Pişen Arnavut ciğerinin üzerini kapatıp dinlendirirseniz, dinlenen Arnavut ciğeri yumuşacık olur. Bu güzel ve enfes tadı mutlaka yapıp sevdiklerinizle paylaşmalısınız.

Arnavut Ciğeri Nasıl Yapılır, Hangi Malzemeler Kullanılır?
Kızartmak için
Servis için
Arnavut Ciğeri Nasıl Yapılır?

Zarını temizlediğiniz ciğeri iri şekilde küp-küp doğrayın süzgece koyun, kanlandı ise süzün. Taze ciğer aldığınızdan emin olun. Eğer emin olamıyorsanız bildiğiniz kasaptan yardım alabilirsiniz. Derin bir kızartma tenceresinin içine kızartmak için kullanacağınız yağı koyun ve yağın kızmasını beklerken bir derin kabın içine un, kırmızı biber ve tuzu koyup karıştırın. Ciğerleri bu karışımın içine ilave edip bir güzel harmanlayın. Kızmış olan yağın içine, elinizle hafif ununu kapta bırakarak ciğerleri salın ve 1-1,5 dakika kadar kızartın. Yağın içinden ciğerleri dikkatli bir şekilde süzerek çıkartın. Yağın içinden çıkardığınız ciğerleri kapaklı bir kaba koyun, üzerine 5-6 yemek kaşığı kızarttığınız yağdan gezdirin. Bir beze sarıp 15 dakika kadar dinlendirin. Daha sonra sumaklı soğan piyazı eşliğinde, üzerine kimyon, isteğe göre maydanoz koyup servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun.
" } ] }