{ "title": "Antep Usulü Ciğer Kavurma", "image": "https://www.ciger.gen.tr/images/Antep-Usulu-Ciger-Kavurma-73.jpg", "date": "22.01.2024 01:00:05", "author": "Hüseyin ÇINAR", "article": [ { "article": "
Antep Usulü Ciğer Kavurma, Ciğeri genel olarak herkes kızartma ya da Arnavut ciğeri olarak tercih etmektedir. Aslına bakarsanız bu iki lezzet geleneksel olarak alışılmış bir tattır. Özellikle ciğeri değişik bir şekilde yapmak isterseniz sizin için çok mükemmel bir alternatif olan Antep ciğer kavurmasını denemelisiniz. Antep mutfaklarında hazırlanan ciğer kavurması ya da mangalda ciğer kızartması çok acılı olarak yapılmaktadır. Ancak damak tadınıza göre az veya çok acılı olarak da yapılabilir. Ciğerde olmazsa olmazlardan kuyruk yağı ile şişlere dizilerek veya kavurmada kesinlikle kullanılmalıdır. Çünkü ciğere asıl tadını ve kıvamını veren kesinlikle kuyruk yağıdır. Kavurma yaparken dilerseniz küçük şekilde doğrayın veya kıyma makinesinin iri gözünden geçirerek kıyama şeklinde çekerek de hazırlayabilirsiniz. Saka tatlardan en çok olarak ciğerdir. Severek yenilen besleyici bir besin maddesidir. Kesinlikle ayda en az iki defa tüketilmesi sağlık açısından da oldukça yararlıdır. Özellikle çocukların ciğeri sağlık ve gelişim açısından özellikle tüketmeleri gerekmektedir. Antep'in bu farklı lezzeti olan ciğer kavurmayı mutlaka denemelisiniz.

Antep Usulü Ciğer Kavurma İçin Gerekli Malzemeleri
Antep Usulü Ciğer Kavurma Nasıl Yapılır?

Yapılacak olan İlk önce dana ciğerin üzerindeki zarı ve içindeki kasları temizleyin. Daha sonra kıyma çekme makinesinin iri olan gözünden ciğeri kıyma biçiminde çekerek hazırlayalım. Hazırladığımız Dana ciğerini tencerenin içerisine koyalım ve üzerine bir bardak su ilave edelim ve 5 dakika kadar kaynatarak suyunu içinden alıp, dökelim. Ciğerin içine yeniden bir bardak su ekledikten sonra yaklaşık olarak 20 dakika kadar ciğeri pişirelim. Bu sırada soğanın kabuklarını soyalım biberleri de temiz bir şekilde yıkadıktan sonra büyük bir şekilde doğrayarak hazırlayalım. Dana ciğer piştikten hemen sonra doğradığımız soğan ve biberleri, acı seviyorsanız bol miktarda kırmızı pul biber, sevmiyorsak ayarı kadar pul biber, tuz ve kimyonu da ilave ettikten sonra bol zeytinyağı ekleyerek 10-15 dakika kadar kavuralım. Bu, mükemmel lezzet Antep usulü ciğer kavurması servise hazır. Tercihe göre yanına soğan piyazı ile servis de yapılabilir.

Afiyet olsun.
" } ] }